Νέο σκάνδαλο με το Facebook: Καταγράφει κλήσεις και μηνύματα στα Android

Νέο σκάνδαλο με το Facebook: Καταγράφει κλήσεις και μηνύματα στα Android
Καταγραφή στοιχείων από το Facebook στα Android techgear.gr

Στο φως έρχεται μια ακόμη "κερκόπορτα" που αφήνει απόλυτα εκτεθειμένους τους χρήστες του Facebook και ειδικότερα εκείνους που χρησιμοποιούν την υπηρεσία Messenger μέσω smartphones που "τρέχουν" Android: Όλα τα στοιχεία για τις κλήσεις και τα μηνύματά τους καταγράφονται

Απανωτά τα δυσάρεστα νέα για τους χρήστες του Facebook και φυσικά για την ίδια την εταιρεία. Μία εβδομάδα αφότου έσκασε η βόμβα της Cambridge Analytica, έρχεται στη δημοσιότητα μια είδηση σχετικά με τα δεδομένα που παίρνει στα χέρια της η εταιρεία από τα Android smartphones των χρηστών.

Συγκεκριμένα, όσοι χρήστες συσκευών Android έχουν δώσει πρόσβαση στην εφαρμογή Facebook Messenger για τη λίστα των επαφών τους — έτσι ώστε να τους παρέχει καλύτερες προτάσεις για εμφάνιση πιθανών φίλων — τότε η εφαρμογή messaging τραβά όλα τα δεδομένα που αφορούν τις κλήσεις και τα μηνύματα τους.

Για να μην υπάρχουν παρερμηνείες, αυτό παρατηρήθηκε σε συσκευές με λειτουργικό σύστημα Android 4.1 Jelly Bean ή προγενέστερο, αλλά αν είχατε δώσει αυτή την άδεια στην εφαρμογή και δεν προχωρήσατε ποτέ σε άρση της σε κάποιο από τα επόμενα smartphones σας, τότε συνεχίζει κανονικά η συλλογή αυτών των πληροφοριών από το Facebook Messenger. Στα δεδομένα αυτά περιλαμβάνονται αναλυτικά αρχεία κλήσεων, ημερομηνίες, διάρκεια κλήσης, παραλήπτες και τηλεφωνικοί αριθμοί.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα