Νέο σοκαριστικό βίντεο προπαγάνδας απ' τον ISIS με νεκρούς Αμερικανούς στρατιώτες

Νέο σοκαριστικό βίντεο προπαγάνδας απ' τον ISIS με νεκρούς Αμερικανούς στρατιώτες

Πέντε μήνες μετά τη φονική ενέδρα στον Νίγηρα με θύματα 4 αμερικανούς στρατιώτες η τρομοκρατική οργάνωση δίνει στη δημοσιότητα σχετικό βίντεο

Ένα νέο βίντεο ωμής βίας στο οποίο φαίνεται η ενέδρα και η δολοφονία τεσσάρων αμερικανών στρατιωτών στον Νίγηρα, έδωσε στη δημοσιότητα ο ISIS.

Στο διάρκειας περίπου 9 λεπτών βίντεο, που φαίνεται να έχει τραβηχτεί από κάμερες στα κράνη των αμερικανών στρατιωτών, μπορεί κανείς να δει τη φονική ενέδρα 50 μαχητών του ISIS στις 4 Οκτωβρίου, στον Νίγηρα. Το συγκεκριμένο απόσπασμα όμως είναι πολύ μικρότερο καθώς το αρχικό βίντεο περιέχει πολύ σκληρές εικόνες.

Η επίθεση αυτή ήγειρε σοβαρά ερωτήματα για τον ρόλο του αμερικανικού στρατού στον Νίγηρα, όπου υπηρετούν περίπου 800 άτομα με σκοπό να εκπαιδεύσουν τις τοπικές δυνάμεις και τον χειρισμό drones. Επίσης προκάλεσε σφοδρή κόντρα ανάμεσα στον πρόεδρο Τραμπ και μια γερουσιαστή του Κογκρέσου.

Η ενέδρα συνέβη ενώ μια μονάδα με 12 στρατιώτες των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων και 30 νιγηριανοί στρατιώτες επέστρεφαν από ένα χωριό στα σύνορα με το Μάλι, όπου κυνηγούσαν ένα υψηλόβαθμο στέλεχος του ISIS.

Εκείνο που για την ώρα δεν είναι σαφές είναι γιατί επέλεξε τώρα η οργάνωση να δώσει στη δημοσιότητα το συγκεκριμένο βίντεο, αφού έχουν παρέλθει πέντε μήνες.

Το βίντεο δημοσιεύτηκε στο app Telegram.

Με πληροφορίες από Daily Mail, BBC

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Isis
SHARE:

24Media Network