Νέος σεισμός 6,3 Ρίχτερ στο Αφγανιστάν

Διαβάζεται σε 1'
Νέος σεισμός 6,3 Ρίχτερ στο Αφγανιστάν
Σεισμός στο Αφγανιστάν 2023 Ebrahim Noroozi/AP Photo

Νέος σεισμός 6,3 Ρίχτερ στο Αφγανιστάν, στην περιοχή που ακόμα θρηνεί χιλιάδες νεκρούς από την πρόσφατη δόνηση.

Σεισμική δόνηση 6,3 βαθμών έπληξε την Τετάρτη το δυτικό Αφγανιστάν, σύμφωνα με το αμερικανικό ινστιτούτο γεωφυσικών και σεισμολογικών ερευνών (USGS), περιοχή όπου ήδη έχασαν τη ζωή τους πάνω από 2.000 άνθρωποι, κυρίως γυναίκες και παιδιά, εξαιτίας προηγούμενου σεισμού, που χτύπησε το Σάββατο.

«Είναι δύσκολο να προσδιορίσουμε τον ακριβή αριθμό των νεκρών και των τραυματιών, υπάρχουν 35 ομάδες διάσωσης που εργάζονται επί του πεδίου. Υπάρχουν περίπου 4.500 νεκροί και τραυματίες συνολικά, όμως οι αριθμοί αλλάζουν συνέχεια» ανέφερε σε συνέντευξη τύπου στην πόλη Χεράτ ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Διαχείρισης Καταστροφών της κυβέρνησης των Ταλιμπάν, μουλάς Ζανάν Σαγιέκ για τον σεισμό του Σαββάτου, ενώ ο συντονιστής της οργάνωσης Γιατροί Χωρίς Σύνορα στη χώρα, Γιαχία Καλίλαχ, διευκρίνισε ότι τα περισσότερα από τα θύματα είναι γυναίκες και παιδιά.

 

Ο νέος σεισμός, σε σχετικά μικρό βάθος, καταγράφτηκε περί τις 05:10 (τοπική ώρα· στις 03:40 ώρα Ελλάδας), με το επίκεντρό του να εντοπίζεται σχεδόν 30 χιλιόμετρα από την πόλη Χεράτ, κατά τα δεδομένα του USGS.

Το γερμανικό κέντρο έρευνας γεωεπιστημών (GFZ) ανέφερε επίσης ότι κατέγραψε σεισμό 6,3 βαθμών στο βορειοδυτικό Αφγανιστάν, σε βάθος 10 χιλιομέτρων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα