Νεπάλ: Συγκρούσεις αστυνομίας - διαδηλωτών για τα μέτρα κατά του κορονοϊού

Συγκρούσεις αστυνομίας - διαδηλωτών στο Νεπάλ για τα μέτρα κατά του κορονοϊού

Οι διαδηλωτές χαρακτηρίζουν ανίκανη την κυβέρνηση και ανεπαρκή την προετοιμασία της ενάντια στην κρίση του κορονοϊού

Χιλιάδες διαδηλωτές διαμαρτύρονται για το εθνικό λοκντάουν που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση του Νεπάλ, μετά τον εντοπισμό δύο κρουσμάτων του νέου κορονοϊού.

Η αστυνομία πυροβόλησε με κανόνια νερού περίπου 500 άτομα που πραγματοποίησαν διαδήλωση στο Κατμαντού ενάντια στην αντιμετώπιση της κρίσης του κορονοϊού από την κυβέρνηση του Νεπάλ.

Σύμφωνα με το euronews, οι διαδηλωτές χαρακτηρίζουν ανίκανη την κυβέρνηση και ανεπαρκή την προετοιμασία της. Στην χώρα επιστρέφουν χιλιάδες μετανάστες που εργάζονταν σε Ινδία και τη Μέση Ανατολή και έχουν χάσει τις δουλειές τους λόγω των μέτρων περιορισμού που έχουν επιβληθεί.

Όπως γράφει το ABC, δεκάδες χιλιάδες μετανάστες επέστρεψαν στο Νεπάλ από την Ινδία και τη Μέση Ανατολή αφού έχασαν τη δουλειά τους. Η αστυνομία πυροβόλησε με κανόνι νερού και χτύπησε μερικούς από τους 200 διαδηλωτές, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν σε δρόμο που οδηγούσε στην επίσημη κατοικία του πρωθυπουργού.

Η κυβέρνηση έχει επικριθεί για τον περιορισμένο αριθμό τεστ, για τις ανεπαρκείς εγκαταστάσεις και την περιορισμένη βοήθεια σε φτωχούς που πλήττονται από την καραντίνα της χώρας. Η επιχειρηματική κοινότητα πιέζει την κυβέρνηση να μειώσει τους περιορισμούς παρά τον αυξανόμενο αριθμό κρουσμάτων.

"Η οικονομία βρίσκεται σε αναταραχή, η κυβέρνηση ώθησε το σύστημα υγείας σε κρίση, και ήταν αναποτελεσματική και ανίκανη", δήλωσε ο Jagannath Lamichhane, εμπειρογνώμονας ψυχικής υγείας που συμμετείχε στη διαμαρτυρία.


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός
SHARE:

24Media Network