Νερό στο κρασί της βάζει η Air France. Εθελούσια έξοδο για το 2016 και συζητήσεις για εξοικονόμηση πόρων το 2017

default image

Η αεροπορική εταιρία της Γαλλίας ανακοίνωσε πως ο περιορισμός των θέσεων θα μειωθεί στο 1/3, της αρχικής πρόβλεψης, τονίζοντας παράλληλα πως δεν θα γίνουν απολύσεις, αλλά εθελουσία έξοδος

Η Air France θα περικόψει λιγότερες από 1.000 θέσεις εργασίας τον επόμενο χρόνο, κάτω από το ένα τρίτο των 2.900 απολύσεων που προέβλεπε ένα σχέδιο για το 2016-2017 το οποίο προκάλεσε συγκρούσεις με ορισμένα μέλη του προσωπικού αυτό τον μήνα, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της μητρικής εταιρίας Air France-KLM.

Οι περικοπές των θέσεων εργασίας το 2016 θα είναι εθελοντικές αποχωρήσεις και η απώλεια θέσεων εργασίας το 2017 μπορεί να αποφευχθεί αν οι εν εξελίξει συνομιλίες με τα συνδικάτα καταλήξουν σε συμφωνία για εναλλακτικά μέτρα εξοικονομήσεων έως την έναρξη του επόμενου έτους, δήλωσε σε συνέντευξή του ο Αλεξάντρ ντε Ζουνιάκ.

 

Η εξέλιξη έρχεται λίγες μόλις μέρες μετά τα έντονα επεισόδια, με τα διευθυντικά στελέχη να αποχωρούν από την συνεδρίαση όταν εξοργισμένοι εργαζόμενοι εισέβαλαν στην αίθουσα κρατώντας πανό και σημαίες. Σε εικόνες που μεταδόθηκαν από την τηλεόραση, ο επικεφαλής ανθρώπινου δυναμικού και εργασιακών σχέσεων της εταιρίας Χαβιέ Βροσέτα φαίνεται να προσπαθεί να ανοίξει δρόμο ανάμεσα στο πλήθος των εργαζομένων, ενώ είχε σκιστεί το πουκάμισό του και η γραβάτα του κρεμόταν από τον λαιμό του, αναφέρει το Reuters.

Η Air France ζητούσε από τους ιπτάμενους να αυξήσουν τις ώρες εργασίας, χωρίς να αμείβονται για αυτές, παρά το γεγονός πως μόλις πριν από δύο χρόνια οι ίδιοι οι εργαζόμενοι είχαν υπογράψει αύξηση των ωρών απασχόλησης κατά 20%. Άλλωστε, Γάλλος ιπτάμενος υποστηρίζει στο NEWS 247 πως η κίνηση της διοίκησης γίνεται για να προλάβει τον θετικό ετήσιο απολογισμό της εταιρίας για την περασμένη χρονιά: “Υπάρχουν συμφωνίες και κανονισμοί που διέπουν την εταιρία. Νομικά δεν μπορούν να τους ακυρώσουν. Ήθελαν όμως να επαναδιαπραγματευτούν πριν τον ετήσιο απολογισμό για το 2015 – που αναμένεται να προκύψει τέλος Οκτώβρη – που θα είναι θετικός. Θα είναι δύσκολο στη συνέχεια να ζητήσουν από το προσωπικό να κάνει κι άλλες προσπάθειες ενώ η εταιρία παρουσιάζει κέρδος”.

 

Τα στοιχεία που μας δίνει ο εργαζόμενος για τη γαλλική αεροπορική εταιρίας είναι εντυπωσιακά: “Μας αναγκάζουν να πληρώσoυμε τα δικά τους στρατηγικά λάθη, πρώην και νυν διοικητών, οι οποίοι όμως για τον εαυτό τους φροντίζουν να αδειάζουν τα ταμεία της εταιρίας προκειμένου να αυξήσουν τους μισθούς τους με απαράδεκτο τρόπο” αναφέρει.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα