Νετανιάχου: “Το 97% όσων πέθαναν από Covid-19 τον τελευταίο μήνα δεν είχε εμβολιαστεί”

Νετανιάχου: “Το 97% όσων πέθαναν από Covid-19 τον τελευταίο μήνα δεν είχε εμβολιαστεί”
Μπενιαμίν Νετανιάχου AP

"Ο εμβολιασμός σώζει ζωές" ήταν το μήνυμα του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου. Περίπου το 38% του πληθυσμού της χώρας έχει εμβολιαστεί μέχρι στιγμής.

Περισσότεροι από 97% των θανάτων από Covid-19 στο Ισραήλ κατά τον τελευταίο μήνα ήταν ανθρώπων που δεν είχαν εμβολιασθεί, δήλωσε σήμερα ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου καθώς η κυβέρνησή του προσπαθεί να αυξήσει την προσέλευση των πολιτών για εμβολιασμό με το εμβόλιο της Pfizer Inc.

Περίπου το 38% του ισραηλινού πληθυσμού των 9 εκατομμυρίων κατοίκων έχει εμβολιασθεί τουλάχιστον με την πρώτη δόση του εμβολίου, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας. Όμως οι στόχοι της κυβέρνησης για την επίτευξη κάλυψης 50% και την επαναλειτουργία της οικονομίας τον ερχόμενο μήνα αμφισβητούνται, καθώς ο καθημερινός ρυθμός των εμβολιασμών μειώνεται.

«Βρισκόμαστε σε κατάσταση εθνικής έκτακτης ανάγκης», δήλωσε ο Νετανιάχου στους δημοσιογράφους.

«Θέλω να σας γνωστοποιήσω ένα δυσάρεστο γεγονός: τον περασμένο μήνα –τις τελευταίες 30 ημέρες– 1.536 άνθρωποι πέθαναν (από Covid-19) στο κράτος του Ισραήλ. Περισσότεροι από 97% απ’ αυτούς δεν είχαν εμβολιασθεί. Λιγότεροι από 3% είχαν εμβολιασθεί».

Η εκστρατεία εμβολιασμού άρχισε στις 19 Δεκεμβρίου και επικεντρώθηκε στους Ισραηλινούς ηλικίας άνω των 60 ετών και σε άλλες ομάδες υψηλού κινδύνου. Το Ισραήλ έχει έκτοτε μειώσει την ηλικία εμβολιασμού στα 16 έτη, όμως οι πιο νέοι πολίτες προσέρχονται λιγότερο να εμβολιασθούν καθώς εμφανίζουν σπανιότερα επικίνδυνες επιπλοκές από τον κορονοϊό.

Ισραηλινοί αξιωματούχοι, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, πιστεύουν επίσης πως μερικοί αλλάζουν γνώμη εξαιτίας φημών για εν δυνάμει μακροπρόθεσμες παρενέργειες από τα εμβόλια.

Ο Νετανιάχου απέρριψε τις επιφυλάξεις για τα εμβόλια ως «ψευδείς ειδήσεις» και πρόσθεσε: «Είμαστε ένα έθνος εμβολιασμού. Έχουμε εμβόλια για κάθε πολίτη, για όλους … Αν πάτε να εμβολιασθείτε, σώζετε τη ζωή σας».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα