Νιγηρία: Νέα απαγωγή τουλάχιστον 60 γυναικών και κοριτσιών από ένοπλους

Νιγηρία: Νέα απαγωγή τουλάχιστον 60 γυναικών και κοριτσιών από ένοπλους

Τουλάχιστον 30 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότερες από 60 γυναίκες και κορίτσια απήχθησαν σε σειρά επιθέσεων ενόπλων, που αποδίδονται στην ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ στη βορειοανατολική Νιγηρία

Νέα απαγωγή τουλάχιστον 60 γυναικών και κοριτσιών από ένοπλους. Οι σφαγές και οι απαγωγές σημειώθηκαν στη διάρκεια σειράς επιθέσεων από αντάρτες στο χωριό Κουμάμπζα στο κρατίδιο Μπόρνο τις τελευταίες επτά ημέρες, σύμφωνα με κατοίκους που διέφυγαν.               

Το γενικό επιτελείο του νιγηριανού υπουργείου Άμυνας ανακοίνωσε χθες βράδυ στο λογαριασμό του στο Twitter ότι προσπαθεί "να επιβεβαιώσει πολλές πληροφορίες που κάνουν λόγο για απαγωγές κοριτσιών στο Μπόρνο".

Η εφημερίδα Premium Times γράφει ότι οι απαγωγές σημειώθηκαν την Πέμπτη και το Σάββατο σε χωριά του βορειοανατολικού κρατιδίου.

Σύμφωνα με αξιωματούχο της κοινότητας Νταμπόα που ζήτησε να μην κατονομαστεί, "περισσότερες από 60 γυναίκες δέχθηκαν επίθεση από τους τρομοκράτες" τους οποίους αναγκάστηκαν να ακολουθήσουν "δια της βίας".

Αρχηγός τοπικής πολιτοφυλακής δήλωσε ότι "περισσότερες από 60 γυναίκες απήχθησαν από τρομοκράτες της Μπόκο Χαράμ".

Ένας κάτοικος που κατέφυγε στο Μαϊντουγκούρι, την πρωτεύουσα του Μπόρνο, δήλωσε ότι "περισσότεροι από 30 άνδρες σκοτώθηκαν κατά την επίθεση αυτή που διήρκησε σχεδόν τέσσερις ημέρες. Οι δράστες κατόπιν έθεσαν όλο το χωριό υπό ομηρεία επί τρεις ημέρες". 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network