Νιγηρία: Οκτώ αγρότες δολοφονήθηκαν από τζιχαντιστές της Μπόκο Χαράμ

Σωστικά συνεργεία περισυλλέγουν τις σορούς θυμάτων επίθεσης της Μπόκο Χαράμ
Σωστικά συνεργεία περισυλλέγουν τις σορούς θυμάτων επίθεσης της Μπόκο Χαράμ AP

Η περιφέρεια της Μαϊντουγκούρι γίνεται συχνά στόχος τζιχαντιστών, παρά τις διαβεβαιώσεις του στρατού ότι έχει απωθήσει την Μπόκο Χαράμ από την περιοχή.

Οκτώ αγρότες σκοτώθηκαν προχθές Παρασκευή και χθες Σάββατο από τζιχαντιστές της Μπόκο Χαράμ στο βορειοανατολικό τμήμα της Νιγηρίας, δήλωσαν κάτοικοι και μέλη τοπικών παραστρατιωτικών οργανώσεων.

Την Παρασκευή, βαριά οπλισμένοι άνδρες επιτέθηκαν στο χωριό Μπαλούμρι, 15 χιλιόμετρα από την πόλη Μαϊντουγκούρι, την πρωτεύουσα της Πολιτείας Μπόρνο, σφαγίασαν τέσσερις πολίτες και αιχμαλώτισαν άλλους δύο.

ADVERTISING

Το Σάββατο, «αντάρτες αιχμαλώτισαν τέσσερις γεωργούς που δούλευαν στα χωράφια τους και τους αποκεφάλισαν» στο Γκίνταν Ουέα, προάστιο της Μαϊντουγκούρι, είπε ο Μπαμπακούρα Κολό, ηγέτης τοπικής παραστρατιωτικής οργάνωσης. «Τα πτώματα βρέθηκαν με τα κομμένα κεφάλια αφημένα δίπλα στα σώματα. Τα λείψανα στάλθηκαν στην πόλη», πρόσθεσε.

Την Πέμπτη είχαν επίσης δολοφονηθεί δύο κάτοικοι του χωριού Μπαλούμρι από τους τζιχαντιστές, σύμφωνα με κατοίκους.

Η περιφέρεια της Μαϊντουγκούρι γίνεται συχνά στόχος τζιχαντιστών, παρά τις διαβεβαιώσεις του στρατού ότι έχει απωθήσει την Μπόκο Χαράμ από την περιοχή.

Η Μπόκο Χαράμ βάζει συχνά στο στόχαστρο τόσο γεωργούς, όσο και κτηνοτρόφους, που κατηγορεί ότι δίνουν πληροφορίες για τις κινήσεις των μελών της στον στρατό ή σε παραστρατιωτικούς.

Τα τελευταία δέκα χρόνια, η σύγκρουση στη βορειοανατολική Νιγηρία έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 35.000 ανθρώπους και έχει μετατρέψει δύο εκατομμύρια κατοίκους σε εσωτερικά εκτοπισμένους. Η ένοπλη σύρραξη έχει εξαπλωθεί στις γειτονικές χώρες της λεκάνης της λίμνησς Τσαντ, τον Νίγηρα, το Τσαντ και το Καμερούν.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network