Νιγηρία: Βυτιοφόρο "τυλίχτηκε" στις φλόγες - 23 νεκροί

Νιγηρία: Βυτιοφόρο "τυλίχτηκε" στις φλόγες - 23 νεκροί
Νιγηρία: Βυτιοφόρο "τυλίχτηκε" στις φλόγες - 23 νεκροί TWITTER

Στους 23 ανέρχονται οι νεκροί από την ανατροπή βυτιοφόρου που έπιασε φωτιά σε μεγάλο αυτοκινητόδρομο της Νιγηρίας, σύμφωνα με τον πρόεδρο Μπουχάρι. Ο ίδιος εκφράζει ανησυχία για τη συχνότητα τραγωδιών στη χώρα.

Στους 23 ανέρχονται οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους σήμερα από πυρκαγιά που ξέσπασε μετά την ανατροπή ενός βυτιοφόρου, γεμάτου με καύσιμα, σε έναν πολυσύχναστο δρόμο στην κεντρική Νιγηρία, δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας Μουχαμαντού Μπουχάρι.

«Ο θάνατος 23 ανθρώπων (...) είναι ένα νέο δυσάρεστο και θλιβερό συμβάν στον μακροσκελή κατάλογο των τραγωδιών που πλήττουν τη χώρα μας», δήλωσε ο αρχηγός του κράτους σε ανακοίνωσή του.

Νωρίτερα σήμερα, ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου είχε αναφέρει εννέα νεκρούς από το δυστύχημα.

«Με ανησυχεί πολύ η συχνότητα αυτών των μεγάλης κλίμακας τραγωδιών στη χώρα που προκαλούν αχρείαστους θανάτους», πρόσθεσε ο πρόεδρος Μπουχάρι, σύμφωνα με το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματος στον αυτοκινητόδρομο που διασχίζει την Λοκότζα, την πρωτεύουσα της Πολιτείας Κόγκι. Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, δεν έπιασαν τα φρένα του, το όχημα βγήκε από τον δρόμο και έπιασε φωτιά.

Πολλά άλλα αυτοκίνητα, μεταξύ των οποίων και ένα λεωφορείο που μετέφερε φοιτητές, τυλίχθηκαν επίσης στις φλόγες. Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για ακόμη βαρύτερο απολογισμό νεκρών, μεταξύ των οποίων πολλοί φοιτητές και πεζοί.

Δυστυχήματα αυτού του είδους είναι συχνό φαινόμενο στη Νιγηρία, τη μεγαλύτερη παραγωγό πετρελαίου της Αφρικής, οι δρόμοι της οποίας όμως είναι επικίνδυνοι και κακοσυντηρημένοι. Τον Ιούλιο του 2018 τουλάχιστον 45 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 100 τραυματίστηκαν όταν τυλίχθηκε στις φλόγες ένα βυτιοφόρο στην Πολιτεία Μπένου.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πυρκαγιά
SHARE: