Νίκαια: Ο Μπουλέλ είχε κάνει 'αναγνώριση' του σημείου της επίθεσης

Νίκαια: Ο Μπουλέλ είχε κάνει 'αναγνώριση' του σημείου της επίθεσης
© EPA

Ο δράστης της επίθεσης στη Νίκαια είχε προβεί σε αναγνώριση του τόπου της επίθεσης με το φορτηγό στις 12 και 13 Ιουλίου, ενώ πολλοί μάρτυρες κατέθεσαν πως ήταν θρησκευόμενος

Ο δράστης της επίθεσης στη Νίκαια, ο Τυνήσιος Μοχάμεντ Λαουαϊέζ-Μπουλέλ, είχε προβεί σε αναγνώριση του τόπου της επίθεσης στις 12 και τις 13 Ιουλίου με το φορτηγό που χρησιμοποίησε στις 14 Ιουλίου για να πραγματοποιήσει τη σφαγή, έγινε σήμερα γνωστό από πηγή στην υπόθεση.

Μεταξύ των εκατοντάδων μαρτύρων που έχουν ήδη καταθέσει στους ανακριτές, πολλοί είπαν ότι ο φονιάς ήταν θρησκευόμενος, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Ο δράστης της επίθεσης, την ευθυνη για την οποία ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος, φαινόταν μέχρι τώρα να έχει περισσότερο ένα προφίλ ανισόρροπου ανθρώπου, ενώ δεν είχε τραβήξει το ενδιαφέρον των γαλλικών υπηρεσιών πληροφοριών.

Δύο νέες συλλήψεις

Ένας άνδρας και μια γυναίκα συνελήφθησαν σήμερα από την αστυνομία στο πλαισιο των ερευνών για την επίθεση που στοίχισε τη ζωή σε 84 ανθρώπους στις 14 Ιουλίου στη Νίκαια, έγινε γνωστό από δικαστική πηγή.

Εξάλλου πέντε άλλα πρόσωπα που έχουν ήδη συλληφθεί --η σύζυγος του δράστη, από την οποία είχε χωρίσει, και τέσσερις άνδρες του περιβάλλοντός του-- εξακολουθούν σήμερα να βρίσκονται υπό κράτηση, διευκρίνισε η ίδια πηγή. Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση του Μοχάμεντ Λαουαϊέζ-Μπουλέλ, ο οποίος οδήγησε ένα φορτηγό πάνω στο πλήθος που βρισκόταν στην Προμενάντ ντεζ Ανγκλέ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στη Νίκαια

Αποκάλυψη για τον δράστη της Νίκαιας: Δεν ήταν μουσουλμάνος, σκ@τ@ ήταν. Έπινε και χτυπούσε τη γυναίκα του

Νίκαια: Σκοτώθηκε προστατεύοντας την 7 μηνών έγκυο σύζυγό του

Γαλλία: Τέσσερις άνδρες συνελήφθησαν σχετικά με την επίθεση στη Νίκαια

SHARE: