Νίκος Αναστασιάδης: Υποστηρίζουμε τη διαφορετικότητα και τα ίσα δικαιώματα για τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα

Νίκος Αναστασιάδης: Υποστηρίζουμε τη διαφορετικότητα και τα ίσα δικαιώματα για τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα
Νίκος Αναστασιάδης. AP

Το μήνυμα του Κύπριου προέδρου, Νίκου Αναστασιάδη και η αναδίπλωση υπέρ των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.

“Αλλαγή πλεύσης” από την πλευρά του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, μετά το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ, στο οποίο η Κύπρος δεν ήταν ανάμεσα στις χώρες που υπέγραψαν την κοινή δήλωση κατά του ομοφοβικού νόμου του Όρμπαν.

Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο απαγορεύει τη “διάδοση” περιεχομένου που θεωρείται ότι προάγει την ομοφυλοφιλία και τη φυλομετάβαση και η Κύπρος, ήταν ανάμεσα στις χώρες που δεν καταδίκασαν τον νόμο που υιοθέτησε η Ουγγαρία την προηγούμενη εβδομάδα.

Μέσω του Twitter, ο Νίκος Αναστασιάδης ανέφερε χαρακτηριστικά πως «το μίσος, η μισαλλοδοξία και οι διακρίσεις δεν έχουν θέση στην ΕΕ. Γι’ αυτό, σήμερα και κάθε μέρα, υποστηρίζουμε τη διαφορετικότητα και τα ίσα δικαιώματα για τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα, ώστε οι μελλοντικές μας γενιές να μπορούν να μεγαλώσουν σε μια Ευρώπη ισότητας και σεβασμού».

Μάλιστα, αν και σε πρώτο χρόνο η Ελλάδα δεν ήταν μεταξύ των χωρών που καταδίκασαν την ουγγρική νομοθεσία, μετά τις έντονες και δικαιολογημένες αντιδράσεις που προέκυψαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης ανακοίνωσε πως η χώρα μας βάζει και τη δική της υπογραφή.

“Η Ελλάδα μετά τις ανεπαρκείς εξηγήσεις της Ουγγαρίας στο χθεσινό συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων συνυπογράφει την κοινή δήλωση των χωρών που ζητούν δράση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τον νόμο που στρέφεται ενάντια στα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας” ανέφερε συγκεκριμένα με ανάρτησή του στο Twitter, προσθέτοντας πως “η ξεκάθαρη θέση που πήραμε στο χθεσινό συμβούλιο σήμερα αποτυπώνεται και στην συνυπογραφή της σχετικής κοινής δήλωσης”.

Η κοινή δήλωση υπεγράφη, μετά από πρωτοβουλία του Βελγίου, της Ολλανδίας και του Λουξεμβούργου, από 16 συνολικά χώρες εκ των 27, στο πλαίσιο του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων.

Οι χώρες που υπερψήφισαν τη κοινή δήλωση είναι οι: Βέλγιο, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Γαλλία , Γερμανία, Δανία, Εσθονία, Φινλανδία, Σουηδία, Λιθουανία, Λετονία, Ιρλανδία, Ισπανία και η Ιταλία, η οποία περίμενε το τέλος των διαβουλεύσεων των υπουργών Εξωτερικών, για να αποφασίσει, και σε δεύτερο χρόνο η Ελλάδα αλλά και η Αυστρία.

Η Πορτογαλία δεν υπέγραψε καθώς έχει την προεδρία της ΕΕ.

Συγκεκριμένα, κατά ψήφισαν οι: Βουλγαρία, Μάλτα, Ουγγαρία, Πολωνία, Ρουμανία, Σλοβακία, Σλοβενία, Τσεχία, Κροατία, Κύπρος.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα