Norman Atlantic: Το υπουργείο Εξωτερικών της Ιταλίας διερευνά τη μαρτυρία επιβάτη για 4 νεκρούς

default image

Τη μαρτυρία ενός Τούρκου επιβάτη του Norman Atlantic για 4 νεκρούς στο πλοίο διερευνά το υπουργείο Εξωτερικών της Ιταλίας. Τι ανέφερε σύμβουλος της ελληνικής πρεσβείας στο News247

Ένας Τούρκος διασωθείς από το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο Norman Atlantic δήλωσε στα ιταλικά Μέσα ότι είδε 4 νεκρούς επιβάτες στο γκαράζ του φλεγόμενου πλοίου.

Η μαρτυρία του Τούρκου πολίτη δεν επιβεβαιώνεται, προς στιγμήν, ούτε από τον δήμαρχο του Μπάρι ούτε από τη Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων του Ιταλικού υπουργείου Εξωτερικών, το οποίο θα διερευνήσει ωστόσο τις σχετικές πληροφορίες.

Αυτό προκύπτει από επικοινωνία του News247 με την ελληνική πρεσβεία στη Ρώμη, η οποία συντονίζει τις προσπάθειες διάσωσης και παροχής πρώτων βοηθειών των Ελλήνων επιβατών του Norman Atlantic.

Ο ‘Ελληνας Πρέσβης Θεμιστοκλής Δεμίρης έχει μεταβεί στο Μπάρι από το απόγευμα τς Κυριακής, όπου και έχουν μεταφερθεί οι περισσότεροι Έλληνες διασωθέντες.

Σύμφωνα με τον σύμβουλο Τύπου της πρεσβείας κ. Μάμαλο, μεταξύ των Ελλήνων διασωθέντων δεν υπάρχουν βαριά τραυματίες, είναι ωστόσο ιδιαίτερα ταλαιπωρημένοι και πολλοί εμφανίζουν συμπτώματα υποθερμίας.

Οι νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι η επιχείρηση διάσωσης έχει επιταχυνθεί και εξελίσσεται ομαλά, καθώς γίνεται πλέον μόνο με εναέρια μέσα.

Μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί 356 άτομα, η πλειοψηφία δηλαδή των επιβατών του Norman Atlantic.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα