Νότια Αφρική: Ξεπέρασαν τα 10.000 τα κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό – 194 οι θάνατοι

Νότια Αφρική: Ξεπέρασαν τα 10.000 τα κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό – 194 οι θάνατοι
Κάτοικος της Νότιας Αφρικής AP

Ως την Κυριακή η Νότια Αφρική, η χώρα που έχει υποστεί το πιο βαρύ πλήγμα εξαιτίας της πανδημίας στην υποσαχάρια Αφρική, είχε προχωρήσει σε πάνω από 350.000 τεστ.

Στη Νότια Αφρική ξεπεράστηκε το όριο των 10.000 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον νέο κορονοϊό, τα 194 από τα οποία ήταν θανατηφόρα, ανακοίνωσε την Κυριακή το υπουργείο Υγείας.

«Μέχρι σήμερα, ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων (…) είναι 10.015», αριθμός αυξημένος κατά 595 από την προηγουμένη, ενημέρωσε ο υπουργός Υγείας Ζουέλι Εμκίζε με δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησαν οι υπηρεσίες του.

Ο αριθμός των θανάτων εξαιτίας της COVID-19, της ασθένειας που προκαλεί ο κορονοϊός, αυξήθηκε κατά 8 σε σύγκριση με την προηγουμένη για να φθάσει τους 194. Στον αντίποδα, 4.173 ασθενείς αποθεραπεύθηκαν.

Ο υπουργός σημείωσε «με ανησυχία» ότι το 84% των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 εντοπίζονται στις δύο από τις εννιά επαρχίες της χώρας, αυτή του Ανατολικού Ακρωτηρίου (νοτιοανατολικά) και αυτή του Δυτικού Ακρωτηρίου (νότια), που εμπεριέχει την Κέιπ Τάουν.

Ως την Κυριακή η Νότια Αφρική, η χώρα που έχει υποστεί το πιο βαρύ πλήγμα εξαιτίας της πανδημίας στην υποσαχάρια Αφρική, είχε προχωρήσει σε πάνω από 350.000 τεστ, διευκρινίζεται στο δελτίο Τύπου του υπουργείου Υγείας.

Από την 1η Μαΐου, η κυβέρνηση άρχισε να χαλαρώνει προοδευτικά τα μέτρα περιορισμού που επέβαλε στα τέλη του Μαρτίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα