Νότια Κορέα: Επεκτείνεται σε όλη τη χώρα η απαγόρευση των συναθροίσεων άνω των τεσσάρων

Ένας υπάλληλος απολυμαίνει το ημιδιαφανές πλαστικό διαχωριστικό που τοποθετείται ως προφύλαξη έναντι του κορονοϊού για τις εξετάσεις εισόδου στο πανεπιστήμιο, Σεούλ, Νότια Κορέα, 1 Δεκεμβρίου 2020.
Ένας υπάλληλος απολυμαίνει το ημιδιαφανές πλαστικό διαχωριστικό που τοποθετείται ως προφύλαξη έναντι του κορονοϊού για τις εξετάσεις εισόδου στο πανεπιστήμιο, Σεούλ, Νότια Κορέα, 1 Δεκεμβρίου 2020. AP

Με τα κρούσματα κορονοϊού να ξεπερνούν τα 1000, οι αρχές της Νοτίου Κορέας αποφάσισαν να πάρουν πιο δραστικά μέτρα.

Οι αρχές της Νότιας Κορέας ανακοίνωσαν τη Δευτέρα ότι επεκτείνουν σε όλη τη χώρα την απαγόρευση των δημόσιων ή ιδιωτικών συναθροίσεων άνω των τεσσάρων προσώπων και παρέτειναν την ισχύ των μέτρων κοινωνικής απόστασης που επιβάλλονται στη μητροπολιτική περιοχή της Σεούλ, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων του κορονοϊού ξεπέρασε και πάλι τα 1.000.

Η χώρα είναι αντιμέτωπη με αυξημένο επίπεδο μολύνσεων, που οι αρχές αποκαλούν το τρίτο κύμα της πανδημίας, και απότομη αύξηση των θανάτων. Το προηγούμενο 24ωρο καταγράφηκαν 1.020 κρούσματα του SARS-CoV-2 και 19 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19.

Ο απολογισμός της πανδημίας έφθασε τους 981 νεκρούς επί συνόλου 64.264 μολύνσεων, σύμφωνα με την Υπηρεσία Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (KDCA).

Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση είναι σήμερα 351 (–4 σε σχέση με την προηγoυμένη), σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Την Κυριακή καταγράφηκαν 657 κρούσματα, με έναν αξιωματούχο να εκτιμά ότι η κατάσταση τίθεται υπό έλεγχο, ωστόσο η μείωση του αριθμού τους μάλλον οφειλόταν στο ότι έγιναν λιγότερα τεστ.

Ο νοτιοκορεάτης πρωθυπουργός Τσονγκ Σιέ-γκιούν κάλεσε να καταβληθεί η μέγιστη δυνατή προσπάθεια ενόψει της έναρξης του προγράμματος εμβολιασμού, ώστε να αποφευχθούν προβλήματα όπως αυτά που παρατηρούνται στον εφοδιασμό, στη διανομή και στην αποθήκευση εμβολίων στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ.

Η Σεούλ σχεδιάζει να αρχίσει εμβολιασμό τον Φεβρουάριο, ξεκινώντας από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και τους ανθρώπους που θεωρείται ότι διατρέχουν τον υψηλότερο κίνδυνο να παρουσιάζουν βαριά μορφή της νόσου που προκαλεί ο κορονοϊός.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, Εμβόλιο κορονοϊού
SHARE: