Νότια Κορέα: “Λύγισε” 22χρονη αθλήτρια τριάθλου από τις πιέσεις της προπονήτριας και αυτοκτόνησε

Νότια Κορέα: “Λύγισε” 22χρονη αθλήτρια τριάθλου από τις πιέσεις της προπονήτριας και αυτοκτόνησε
Twitter (@francisswim)

Μία νεαρή αθλήτρια τριάθλου της Νότιας Κορέας έβαλε τέλος στη ζωή της. "Με χτύπησαν τόσο βίαια, που κλαίω κάθε ημέρα", είχε γράψει στο ημερολόγιό της.

Η 22χρονη αθλήτρια Τσόι Σουκ Χιέον αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή της, αφού δεν άντεξε τη συνεχή σωματική και λεκτική βία που ασκούσαν σε βάρος της οι προπονητές της.

Η Τσόι, που το 2015 κατάκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο ασιατικό πρωτάθλημα της Ταϊπέι, σύμφωνα με τον Τύπο της χώρας, εντοπίστηκε νεκρή τον περασμένο μήνα στον κοιτώνα της ομάδας της, στην πόλη Μπουσάν.

Όπως αναφέρει το BBC, η κοπέλα ήταν ιδιαίτερα απογοητευμένη και παρακαλούσε την μητέρα της να “αποκαλύψει τις αμαρτίες” αυτών που της επιτέθηκαν. Είναι χαρακτηριστική η αναφορά στο ημερολόγιό της: “Με χτύπησαν τόσο βίαια, που κλαίω κάθε ημέρα”. Μάλιστα δημοσιεύματα σε μέσα ενημέρωσης της Νότιας Κορέας, υποστηρίζουν ότι η Τσόι διέθετε ηχογραφημένα ντοκουμέντα για τις σωματικές επιθέσεις που υπέστη.

Σε ένα από αυτά που μεταδόθηκε από το κανάλι YTN, ακούγεται ο προπονητής της να αναστατώνεται επειδή πάχυνε και να της φωνάζει: “Πρέπει να αποφύγεις το φαγητό για τρεις ημέρες”, ενώ στην συνέχεια ακούγεται ο ήχος από ένα χαστούκι. Σύμφωνα με άλλα δημοσιεύματα, αξιωματούχοι της ομάδας, την ανάγκασαν να φάει ψωμί αξίας 200.000 γουόν (σχεδόν 150 ευρώ!) για να την τιμωρήσουν, επειδή δεν ήλεγχε το βάρος της και την κτυπούσαν τακτικά.

Η Τσόϊ παραπονέθηκε στην κορεατική Ολυμπιακή και Αθλητική Επιτροπή (KSOC) τον Απρίλιο, με την ελπίδα να διεξαχθεί έρευνα. Μάλιστα, σύμφωνα με μία πηγή του ειδησεογραφικού πρακτορείου Yonhap, “έψαχνε βοήθεια από πολλά ιδρύματα, αλλά όλοι αγνοούσαν τα παράπονά της”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα