Νότια Κορέα: Στον εισαγγελέα η πρόεδρος της χώρας για το σκάνδαλο διαφθοράς

Νότια Κορέα: Στον εισαγγελέα η πρόεδρος της χώρας για το σκάνδαλο διαφθοράς

Η πρόεδρος Παρκ Γιουν-Χε θα εξεταστεί την επόμενη εβδομάδα από την εισαγγελία στο πλαίσιο της έρευνας για πολύκροτο σκάνδαλο διαφθοράς

Η εισαγγελία της Σεούλ προτίθεται να υποβάλει ερωτήσεις την προσεχή εβδομάδα στην πρόεδρο της Νότιας Κορέας Παρκ Γιουν-Χε στο πλαίσιο της έρευνας για ένα πολύκροτο πολιτικό σκάνδαλο διαφθοράς κεντρικό πρόσωπο του οποίου είναι έμπιστη σύμβουλός της, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων της χώρας Yonhap.

"Χρειάζεται να ακούσουμε την πρόεδρο την Τρίτη ή την Τετάρτη το αργότερο", δήλωσε πηγή της εισαγγελίας της Σεούλ, την οποία επικαλείται το Yonhap. Η εισαγγελία έστειλε ειδοποίηση στην προεδρία και "αναμένει ειλικρινή απάντηση", σύμφωνα με την πηγή αυτή.

Θα είναι η πρώτη φορά που εν ενεργεία πρόεδρος εξετάζεται από εισαγγελείς.

Αξιωματούχος της εισαγγελίας δήλωσε στο Reuters ότι ο πρόεδρος της Hyundai Motor εξετάστηκε χθες για το εάν η Παρκ ή οιοσδήποτε άλλος εμπλέκεται σε αυτό το σκάνδαλο αθέμιτης άσκησης επιρροής.

Σύμφωνα με τις κατηγορίες στην υπόθεση διαφθοράς στην οποία εμπλέκεται η πρόεδρος, η έμπιστη σύμβουλός της Τσόι Σουν-Σιλκ επωφελήθηκε από τη θέση της για να ασκεί πίεση στους επικεφαλής εθνικών βιομηχανικών ομίλων να καταβάλουν μεγάλα ποσά σε ύποπτα ιδρύματα, τα οποία στη συνέχεια χρησιμοποίησε η ίδια για προσωπικούς σκοπούς.

Εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας χθες στη Σεούλ ζητώντας την παραίτηση της Παρκ. Πολλοί μεταξύ αυτών δήλωναν ότι η Παρκ είναι ακατάλληλη να κυβερνήσει.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

SHARE:

24Media Network