Νότια Κορέα: Τουλάχιστον ένας νεκρός από το πέρασμα ισχυρού τυφώνα

Νότια Κορέα: Τουλάχιστον ένας νεκρός από το πέρασμα ισχυρού τυφώνα
Ισχυρός τυφώνας στη Νότια Κορέα AP

Ο τυφώνας Μαϊσάκ έπληξε την Μπουσάν, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Νότιας Κορέας. Στην πόλη αυτή μία γυναίκα σκοτώθηκε όταν έσπασαν τα τζάμια στο σπίτι της.

Ισχυρός τυφώνας έπληξε σήμερα την κορεατική χερσόνησο, προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον ενός ανθρώπου και πλημμύρες σε παράκτια πόλη της Νότιας Κορέας.

Ο τυφώνας Μαϊσάκ έπληξε την Μπουσάν, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Νότιας Κορέας, με ανέμους που έφταναν τα 140 χιλιόμετρα την ώρα, μετέδωσε το πρακτορείο Yonhap. Στην πόλη αυτή μία γυναίκα σκοτώθηκε όταν έσπασαν τα τζάμια στο σπίτι της.

Δρόμοι της Μπουσάν πλημμύρισαν, δέντρα και φανάρια ξεριζώθηκαν, ενώ περισσότεροι από 2.200 άνθρωποι χρειάστηκε να μεταφερθούν σε καταφύγια, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Στο νότιο τμήμα της κορεατικής χερσονήσου, καθώς και στο νησί Ζεζού, περισσότερα από 120.000 νοικοκυριά έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Ο τυφώνας κατευθύνθηκε στη συνέχεια προς τη Βόρεια Κορέα περνώντας από τη Θάλασσα της Ιαπωνίας προτού πλήξει τη βορεικορετατική πόλη Κιμτσέκ, με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Βόρειας Κορέας να μεταδίδουν απευθείας εικόνες από τα ακραία φαινόμενα.

Στην παραλιακή πόλη Ουονσάν έπεσαν 385 χιλιοστά βροχής μέσα σε λίγες ώρες.

Ο Μαϊσάν είναι ο δεύτερος τυφώνας που πλήττει την κορεατική χερσόνησο σε διάστημα μίας εβδομάδας και ο ένατος της εποχής.

Ο Βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ-ουν μετέβη στις 28 Αυγούστου σε αγροτική περιοχή της χώρας που επλήγη από τον τυφώνα Μπάβι, όπου δήλωσε ανακουφισμένος που είδε ότι τελικά οι καταστροφές ήταν «μικρότερες από το αναμενόμενο».

Εξάλλου οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι πλησιάζει ένας ακόμη τυφώνας, ο Χαϊσέν, ο οποίος αναμένεται να φτάσει στην κορεατική χερσόνησο τη Δευτέρα το πρωί, με ανέμους που θα πνέουν με ταχύτητα 114 χιλιομέτρων την ώρα.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα