Ντάισελμπλουμ: Η ελληνική οικονομία έχει επείγουσα ανάγκη από ξένες επενδύσεις

Συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες το Σάββατο 11 Ιουλίου 2015.
(EUROKINISSI/ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ)
Συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες το Σάββατο 11 Ιουλίου 2015. (EUROKINISSI/ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ) EUROKINISSI

Η έγκριση από τη Βουλή των Ελλήνων του πρώτου πακέτου μεταρρυθμίσεων αποτελεί ένα ευχάριστο βήμα, εκτιμά ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, καθώς είναι "μια αρχή για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης". Παράλληλα, ζ.ητησε να σταματήσουν οι συζητήσεις για Grexit

Η έγκριση από τη Βουλή των Ελλήνων μιας πρώτης σειράς μεταρρυθμίσεων είναι "μια αρχή για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης", εκτίμησε σήμερα ενώπιον του ολλανδικού κοινοβουλίου ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, καλώντας παράλληλα να γίνουν επενδύσεις στην Ελλάδα.

"Προχωράμε βήμα-βήμα, έγινε μια αρχή που συμβάλει να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη", είπε ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών ο οποίος επανεξελέγη από τους ομολόγους του της ευρωζώνης πρόεδρος της Ευρωομάδας τη Δευτέρα.

Η ευρωζώνη έδωσε το πράσινο φως σήμερα για την έναρξη συνομιλιών για το τρίτο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας, μετά την έγκριση από τη Βουλή των Ελλήνων της πρώτης σειράς μεταρρυθμίσεων, ενώ απέμενε να οριστικοποιηθεί το ζήτημα της χρηματοδότησης-γέφυρας.

"Οι επενδύσεις συνδέονται με τις μεταρρυθμίσεις", έκρινε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ. "Εάν δεν γίνουν ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα δεν θα μπορέσει να υπάρξει ανάκαμψη της οικονομίας της. Η ελληνική οικονομία έχει επείγουσα ανάγκη από ξένες επενδύσεις", συνέχισε ο υπουργός και εκτίμησε πως "οι ιδιωτικοποιήσεις συνιστούν μια ευκαιρία".

Ο επικεφαλής του Eurogroup πάντως προειδοποίησε εναντίον οποιουδήποτε εμποδίου στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων, που θα έφερναν εκ νέου στο προσκήνιο το φάσμα του Grexit, της εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, όπως τόνισε.

"Εάν οι μεταρρυθμίσεις αργοπορήσουν, αυτό, το φάσμα του grexit, θα ξαναγίνει μια πιθανότητα. Είχαμε ήδη βρεθεί πολύ κοντά" σε αυτό, σημείωσε ο Ντάισελμπλουμ.

Σπόντα Ντάισελμπλουμ για Βερολίνο

Ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ δήλωσε σήμερα πως επιθυμεί να σταματήσουν οι συζητήσεις για μια ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

«Θα ήμουν σίγουρα ιδιαίτερα χαρούμενος εάν η συζήτηση για ένα Grexit σταματούσε και να μπορούσαμε να συζητήσουμε για το πως θα βοηθήσουμε την Ελλάδα να ξαναβρεί το δρόμο της και αυτό στοχεύουμε να κάνουμε με αυτό το πρόγραμμα», δήλωσε ο Ντάισελμπλουμ έπειτα από τη συνάντηση που είχε στο Βερολίνο με πολιτικούς από το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD).

(Πηγή: ΑΠΕ)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Συμφωνία
SHARE: