Ντοκουμέντο από το Λονδίνο: Τραυματίας στην παμπ στα ελληνικά. ‘Έχω ματώσει’

Ντοκουμέντο από το Λονδίνο: Τραυματίας στην παμπ στα ελληνικά. ‘Έχω ματώσει’

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται το Λονδίνο. "Ήρθε η αστυνομία εδώ. Με έχουν χτυπήσει, έχω ματώσει. Είμαι με γιατρούς, είμαι εντάξει", ακούγεται να λέει ένας άνδρας στα ελληνικά μέσα στην παμπ που σημειώθηκε η επίθεση το βράδυ του Σαββάτου (Vid)

Η τρομοκρατική επίθεση, κατά την οποία τρεις δράστες σκότωσαν επτά ανθρώπους και τραυμάτισαν σχεδόν 50 πριν πέσουν νεκροί από πυρά αστυνομικών, ξεκίνησε το βράδυ του Σαββάτου όταν ένα βαν έπεσε με ταχύτητα πάνω σε πλήθος πεζών στη Γέφυρα του Λονδίνου.

Στη συνέχεια οι δράστες, κρατώντας μαχαίρια, μετέφεραν την επίθεσή τους στη γειτονική Μπόροου Μάρκετ, όπου επιζήσαντες περιέγραψαν την κόλαση που έζησαν σε μια περιοχή γεμάτη ανθρώπους που διασκέδαζαν σε μπαρ και εστιατόρια.

Μάρτυρες που μίλησαν στα μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα ανέφεραν πως προσπάθησαν να απωθήσουν τους δράστες με καρέκλες ή πετώντας τους αντικείμενα και μπουκάλια για να βγουν σε κεντρικό σημείο και να τους εντοπίσουν οι άνδρες της αστυνομίας.

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο BBC πως είδε έναν άνδρα ντυμένο στα κόκκινα να μαχαιρώνει έναν διερχόμενο με λεπίδα μήκους 25 εκατοστών. Στη συνέχεια ο δράστης περπάτησε προς το Soutwark Tavern όπου κάποιος έριξε εναντίον του μια καρέκλα, λίγο πριν ακουστούν πυροβολισμοί.

Ένας οδηγός ταξί προσπάθησε να χτυπήσει έναν εκ των δραστών που μαχαίρωνε μια κοπέλα, ενώ άλλοι που δεν έτρεξαν να φύγουν από το σημείο της επίθεσης, προσπαθούσαν να στείλουν τους τρεις μακελάρηδες προς τα σημεία που έφταναν οι αστυνομικές δυνάμεις.

Επίθεση έγινε και μέσα στην παμπ “Black & Blue” της Μπόροου Μάρκετ, όπου τραυματίστηκαν δύο θαμώνες. Τα παρακάτω πλάνα καταγράφηκαν στιγμές πριν οι τρεις δράστες πέσουν νεκροί από τα πυρά των αστυνομικών, έξω από την παμπ Wheatsheaf στις 22.16, τοπική ώρα.

Στο βίντεο φαίνεται ένας αστυνομικός μέσα στο χάος που φωνάζει στον κόσμο να πάει “προς τα πάνω”, απομακρύνοντας το πανικόβλητο πλήθος από το σημείο της επίθεσης. Ένας αιμόφυρτος άνδρας πεσμένος στο πάτωμα της παμπ, όπου έγινε η επίθεση, δέχεται την περίθαλψη όσων βρίσκονται γύρω του. Ο άνδρας ακούγεται να μιλάει στο κινητό του τηλέφωνο ελληνικά, χωρίς να έχουν γίνει γνωστά για την ώρα τα στοιχεία του.

“Έχει αστυνομία κοντά, κάποιος με χτύπησε κι έχω ματώσει. Είμαι με γιατρούς, είμαι εντάξει” αναφέρει το θύμα της επίθεσης.

“Οι Βρετανικές αρχές μας ενημέρωσαν ότι ένας Έλληνας βρίσκεται μεταξύ των τραυματιών της επίθεσης. Νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση. Η Ελληνική Πρεσβεία βρίσκεται σε επικοινωνία μαζί του” αναφέρει σχετική ανακοίνωση της ελληνικής πρεσβείας στο Λονδίνο.

Το βίντεο ντοκουμέντο:

Αυτόπτης μάρτυρας της επίθεσης στο εστιατόριο είπε ότι είδε μία ομάδα ανδρών να εισβάλλει με μαχαίρια στο χώρο. Όπως δήλωσε στη Sun, είδε τον άνδρα από πίσω του να δέχεται μαχαιριά, ενώ η μπλούζα του ήταν γεμάτη με αίματα.

Ένα άλλο ζευγάρι αυτοπτών μαρτύρων περιέγραψε πως υπήρχαν παντού αίματα. Είπαν ότι τρία άτομα μπήκαν στο εστιατόριο και μαχαίρωναν κόσμο στο πρόσωπο και το στομάχι.

“Άνθρωποι πετούσαν ποτήρια και καρέκλες και νόμιζα πως ήταν καυγάς. Αλλά μετά κατάλαβα πως ήταν κάτι περισσότερο, ο κόσμος έτρεχε” δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας στην εφημερίδα Sun.

Ο Gerard Vowls είπε στον Guardian πως είδε μια γυναίκα να δέχεται επί8εση με μαχαίρι από τρεις άνδρες στη Γέφυρα του Λονδίνου. Πετούσε καρέκλες, ποτήρια και μπουκάλια να τους σταματήσει αλλά δεν τα κατάφερε.

Στο παρακάτω βίντεο, απεικονίζονται οι στιγμές στην παμπ, όταν αστυνομικοί καλούν τους θαμώνες να πέσουν στο πάτωμα:

Ο τραγικός απολογισμός της επίθεσης ήταν 7 νεκροί πολίτες και πάνω από 50 τραυματίες. Σημειώνεται πως το Ισλαμικό Κράτος κάλεσε νωρίτερα χθες τους υποστηρικτές του μέσω της υπηρεσίας μηνυμάτων Telegram να εξαπολύσουν επιθέσεις με φορτηγά, μαχαίρια και όπλα εναντίον των “Σταυροφόρων”, στη διάρκεια του ιερού μήνα του Ραμαζανιού.

Για την ώρα έχουν σημειωθεί 12 συλλήψεις και δεν υπάρχει επίσημη ανάληψη ευθύνης, ούτε έχουν δοθεί στη δημοσιότητα τα στοιχεία των τριών μακελάρηδων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα