Ντοκουμέντο: Η στιγμή που σκοτώνουν τον μακελάρη της Νίκαιας στη Γαλλία

default image

Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή της ακινητοποίησης του φορτηγού που σκόρπισε τον θάνατο στη Νίκαια της γαλλικής ριβιέρας. Νωρίτερα είχε παρασύρει στον θάνατο 84 άτομα (Vid)

Νέο βίντεο – ντοκουμέντο από το αιματηρό βράδυ της Πέμπτης κατά το οποίο ο 31χρονος Mohamed Lahouaiej, σκότωσε 84 άτομα στη γιορτή της Βαστίλης στη Νίκαια της Γαλλίας.

Οι αρχές διερευνούν αν υπήρξε συνεργός ή συνεργοί. Την ώρα της επίθεσης, ο Γάλλος πολίτης τυνησιακής καταγωγής και επαγγελματίας οδηγός, ήταν μόνος μέσα στο φορτηγό με το οποίο πραγματοποίησε το μακελειό. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο δράστης διένυσε 2 χλμ  με το φορτηγό μέχρι να πέσει νεκρός από τα πυρά των αρχών. Κατά τη διάρκεια της πορείας του πολίτες και αστυνομικοί είχαν προσπαθήσει να τον ακινητοποιήσουν.

Ο δράστης σκοτώθηκε έξω από το Casino du Palais και κοντά στο Westminister Hotel.

Το παρακάτω βίντεο του Russia Today δείχνει τις τελευταίες στιγμές του μακελάρη ο οποίος έχει περικυκλωθεί από άνδρες της αστυνομίας.

Τουλάχιστον 18 άτομα είναι σε κρίσιμη κατάσταση, 30 σε σταθερή ενώ μεταξύ των τραυματιών είναι και 50 ανήλικα παιδιά. Ανάμεσα στους 84 νεκρούς, είναι και 10 παιδιά που βρίσκονταν στην παραλία της Νίκαιας για να παρακολουθήσουν τη γιορτή των πυροτεχνημάτων. Μετά το μακελειό υπάρχουν και αγνοούμενοι, με τους συγγενείς τους να τους αναζητούν κυρίως μέσω social media.

Σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ ο οδηγός του φορτηγού που σκόρπισε το θάνατο στη Νίκαια της Γαλλίας ήταν γνωστός στην αστυνομία για βίαιη συμπεριφορά, χρήση όπλων αλλά όχι με γεγονότα που συνδέονται με την τρομοκρατία.

Μέσα στο φορτηγό βρέθηκαν ένα πιστόλι, μια ανενεργή χειροβομβίδα, ψεύτικα όπλα αλλά και μια ταυτότητα. Το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, αναφέρει ότι σύμφωνα με πηγή της αστυνομίας, το φορτηγό  νοικιάστηκε πριν από λίγες μέρες από τον δράστη της επίθεσης, στην περιοχή της Κυανής Ακτής.

 

Η έρευνα για την επίθεση ανατέθηκε σε δικαστικούς ειδικευμένους σε υποθέσεις τρομοκρατίας, όπως μετέδωσαν γαλλικά ΜΜΕ, επικαλούμενα εισαγγελικές πηγές.

Στη Νίκαια μετέβη σήμερα και ο Γάλλος πρόεδρος ο οποίος παρέτεινε την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στην οποία βρίσκεται η χώρα του, κατά τρεις μήνες. Ο Φρανσουά Ολάντ κάλεσε τους Γάλλους να επιδεικνύουν τη “μέγιστη επαγρύπνηση”, καθώς “ολόκληρη η Γαλλία” είναι αντιμέτωπη με την τρομοκρατική απειλή, παρά τα “πολλά μέτρα” που έχουν ήδη ληφθεί.

Όπως ανακοίνωσε ο Γάλλος πρωθυπουργός, Μανουέλ Βαλς, η κυβέρνηση κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος στη μνήμη των θυμάτων της επίθεσης. Επίσης, με απόφαση των Ηλυσίων, από σήμερα, θα κυματίζουν μεσίστιες οι σημαίες σε όλα τα δημόσια κτίρια της χώρας.

Ο πρόεδρος Ομπάμα έδωσε σαφή εντολή συνεργασίας των αρχών των ΗΠΑ και της Γαλλίας για την εξεύρεση των δραστών της τραγωδίας στη Νίκαια και έκανε λόγο για τρομοκρατικό χτύπημα. Για την ώρα την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση δεν την έχουν αναλάβει οι τζιχαντιστές, παρότι την “υποδέχθηκαν” με ιδιαίτερο ενθουσιασμό σε site που πρόσκεινται στο ISIS.

Το βίντεο δόθηκε στη δημοσιότητα από το RT

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα