Ντοκουμέντο: Σχέδιο στρατιωτικής επέμβασης των ΗΠΑ στην Βενεζουέλα;

Ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Ντόναλντ Τραμπ, Τζον Μπόλτον
Ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Ντόναλντ Τραμπ, Τζον Μπόλτον AP

"Γκάφα" του συμβούλου εθνικής ασφάλειας του Ντόναλντ Τραμπ, έφερε στη δημοσιότητα τα σχέδια των ΗΠΑ για την Βενεζουέλα.

Ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, Τζον Μπόλτον, δεν φρόντισε να κρύψει τις σημειώσεις του όταν πήγε να απαντήσει στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων στην αίθουσα Τύπου του Λευκού Οίκου τη Δευτέρα.

Εν μέσω της κρίσης στη Βενεζουέλα, η δεύτερη από τις δύο γραμμές που είχε γράψει στο πάνω μέρος της σελίδας του κίτρινου σημειωματάριου που κράταγε στο δεξί χέρι ο Μπόλτον προσέλκυσε την προσοχή: "5.000 στρατιώτες στην Κολομβία", διαβάζει κανείς αν μεγεθύνει αρκετά τις φωτογραφίες από τη συνέντευξη Τύπου.

Οι σημειώσεις του συμβούλου εθνικής ασφάλειας του Προέδρου Τραμπ, κάνουν λόγο για 5.000 στρατιώτες στην Κολομβία
Οι σημειώσεις του συμβούλου εθνικής ασφάλειας του Προέδρου Τραμπ, κάνουν λόγο για 5.000 στρατιώτες στην Κολομβία AP

Ερωτηθείς από το Γαλλικό Πρακτορείο τι σημαίνει η σημείωση αυτή, ένας αμερικανός αξιωματούχος περιορίστηκε να πει ότι δεν έχει καμία πληροφόρηση για τον συγκεκριμένο αριθμό.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, στην ερώτηση εάν επίκειται αμερικανική στρατιωτική επέμβαση στη Βενεζουέλα, ο Μπόλτον επανέλαβε -- όπως και ο Τραμπ την περασμένη εβδομάδα -- ότι "όλες οι επιλογές" παραμένουν στο τραπέζι.

Οι ΗΠΑ ενέτειναν ακόμη περισσότερο την πίεση στην κυβέρνηση του σοσιαλιστή προέδρου της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο τη Δευτέρα, ανακοινώνοντας κυρώσεις σε βάρος της δημόσιας επιχείρησης πετρελαίου της χώρας της Λατινικής Αμερικής και προτρέποντας τον στρατό να αποδεχθεί την "ειρηνική" μεταβίβαση της εξουσίας στον ηγέτη της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό, τον πρόεδρο της Βουλής που αυτοανακηρύχθηκε μεταβατικός πρόεδρος την περασμένη εβδομάδα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΗΠΑ, Βενεζουέλα
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Κυρώσεις ΗΠΑ κατά της κρατικής πετρελαϊκής εταιρίας της Βενεζουέλας

Γκουαϊδό: Η Ελλάδα πρέπει να συνταχθεί με την ΕΕ

Βενεζουέλα: Τον πρέσβη του Γκουαϊδό αναγνώρισε η Ουάσιγκτον

Βενεζουέλα: 35 νεκροί και 850 συλλήψεις σε μία εβδομάδα διαδηλώσεων

SHARE: