Ντόναλντ Τραμπ: Ίδιο τροπάριο περί βίας, καμία αναφορά στην παραπομπή

Ντόναλντ Τραμπ: Ίδιο τροπάριο περί βίας, καμία αναφορά στην παραπομπή
Ο Ντόναλντ Τραμπ μιλά από το Οβάλ γραφείο 2021 Doug Mills / ASSOCIATED PRESS

Μήνυμα του Ντόναλντ Τραμπ από τον Λευκό Οίκο λίγη ώρα μετά την έγκριση της παραπομπής του σε δίκη στη Γερουσία. "Καταδικάζω τη βία".

Ο Ρεπουμπλικάνος απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ κάλεσε τους συμπολίτες του να “ξεπεράσουν τα πάθη της στιγμής και να ενωθούν ως ένας αμερικανικός λαός” σε βίντεο που δημοσιοποιήθηκε λίγη ώρα μετά την ψηφοφορία στη Βουλή των Αντιπροσώπων που σήμανε την ιστορική δεύτερη παραπομπή του σε δίκη στη Γερουσία εξαιτίας της υποκίνησης της αιματηρής εισβολής στο Καπιτώλιο. Βέβαια, ο Ντόναλντ Τραμπ απέφυγε να κάνει οποιαδήποτε αναφορά στην εξέλιξη αυτή.

“Καταδικάζω απερίφραστα τη βία που είδαμε την περασμένη εβδομάδα», διαβεβαίωσε ο απερχόμενος πρόεδρος. «Η βία και ο βανδαλισμός δεν έχουν απολύτως καμία θέση στη χώρα μας και καμία θέση στο κίνημά μας», συνέχισε. «Η βία του όχλου είναι ενάντια σε όλα όσα πιστεύω και σε όλα όσα αντιπροσωπεύει το κίνημά μας”, ανέφερε ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος και προσέθεσε:

“Κανένας από τους αληθινούς υποστηρικτές μου δεν μπορεί να τάσσεται υπέρ της πολιτικής βίας. Αν το κάνατε αυτό δεν υποστηρίζετε το κίνημά μας, του επιτίθεστε, επιτίθεστε στη χώρα μας. Δεν μπορούμε να το ανεχθούμε αυτό”, επέμεινε αναφερόμενος στην εισβολή στο εμβληματικό κτίριο.

“Τώρα, ζητώ από όλους όσοι πίστεψαν ποτέ στο πρόγραμμά μας να σκεφτούν τρόπους να αποκλιμακωθούν οι εντάσεις, να ηρεμήσουν τα πνεύματα, να προωθήσουμε την ειρήνη στη χώρα μας”, συνέχισε.

Δεν πρέπει να υπάρξει “καθόλου βία, καμία παραβίαση του νόμου, κανένας βανδαλισμός οποιουδήποτε είδους” σε διαδηλώσεις που θα γίνουν τις επόμενες ημέρες, ώστε η ορκωμοσία του Δημοκρατικού εκλεγμένου προέδρου Τζο Μπάιντεν να γίνει με τάξη και ασφάλεια.

Ο Τζο Μπάιντεν αναμένεται να ορκιστεί και να αναλάβει τα καθήκοντά του την 20η Ιανουαρίου. Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει ήδη αναγγείλει ότι δεν θα είναι παρών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα