Ντόριαν: Ενισχύθηκε σε τυφώνα φτάνοντας στο Πουέρτο Ρίκο

Εικόνα από το Πουέρτο Ρίκο λίγο πριν την έλευση του τυφώνα Ντόριαν
Εικόνα από το Πουέρτο Ρίκο λίγο πριν την έλευση του τυφώνα Ντόριαν AP

Υπό δοκιμασία οι υποδομές της χώρας, η οποία μέτρησε 2.900 νεκρούς από τον τυφώνα Μαρία πριν από δύο χρόνια.

Επί ποδός βρίσκονται οι αρχές στις Βρετανικές και Αμερικανικές Παρθένες Νήσους αλλά και στο Πουέρτο Ρίκο, καθώς η τροπική καταιγίδα Ντόριαν έφτασε στην περιοχή ενισχυμένη σε τυφώνα κατηγορίας 1. Το φαινόμενα αναμένεται να προκαλέσει πλημμύρες και κατολισθήσεις σε περιοχές που είχαν πληγεί πριν από δύο χρόνια από τον τυφώνα Μαρία.

Σύμφωνα με μετεωρολόγους, το Πουέρτο Ρίκο ενδέχεται να γλιτώσει από την μανία του Ντόριαν, καθώς η πορεία του έχει αλλάξει σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις, χωρίς ωστόσο να είναι κάτι σίγουρο. Πιο έντονες θα είναι οι βροχές και οι άνεμοι στις Παρθένες Νήσους.

Οι ταχύτητες του ανέμου του Ντόριαν δεν θα πλησιάσουν εκείνες της Μαρίας, του τυφώνα κατηγορίας 4 που άφησε περισσότερους από 2.900 νεκρούς στο Πουέρτο Ρίκο. Μπορούν όμως να είναι αρκετές για να δοκιμάσουν σκληρά την υποδομή της χώρας, η οποία εξακολουθεί να βρίσκεται σε άσχημη κατάσταση μετά την τραγωδία του 2017.

Τις επόμενες μέρες ο Ντόριαν αναμένεται να φτάσει στη Φλόριντα των ΗΠΑ ή και σε άλλα μέρη της νοτιοανατολικής ακτής, ως τυφώνας κατηγορίας 3.

SHARE:

24Media Network