”Ντραγκέτα”: Στο σκαμνί η μαφία της Καλαβρίας – 350 μαφιόζοι στο εδώλιο

”Ντραγκέτα”: Στο σκαμνί η μαφία της Καλαβρίας – 350 μαφιόζοι στο εδώλιο
Τριακόσιοι πενήντα μαφιόζοι κάθονται στο εδώλιο για συμμετοχή στη Μαφία της Καλαβρίας (Valeria Ferraro/AP)

Περισσότερα από 350 άτομα θα βρεθούν στο εδώλιο του κατηγορουμένου, ανάμεσά τους πολιτικοί και υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι, για σχέσεις κι επαφές με τη Μαφία.

Τριακόσιοι πενήντα μαφιόζοι κάθονται στο εδώλιο για συμμετοχή στη Μαφία της Καλαβρίας. Σε μία ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα, υψίστης ασφαλείας στην Καλαβρία ξεκίνησε η μεγαλύτερη δίκη στην ιστορία της Ιταλίας κατά της ομάδας οργανωμένου εγκλήματος της μαφίας, «Ντραγκέτα».

Περισσότερα από 350 άτομα θα βρεθούν στο εδώλιο του κατηγορουμένου, ανάμεσά τους πολιτικοί και υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι, για σχέσεις κι επαφές με τη συγκεκριμένη ομάδα.

Για την γνωστή «Ντραγκέτα» έχουν κληθεί να καταθέσουν 900 μάρτυρες και η δίκη αναμένεται να ολοκληρωθεί σε τουλάχιστον ένα χρόνο.


Εξαιτίας των μέτρων κατά του κορονοϊού, ορισμένοι κατηγορούμενοι θα δώσουν το παρών με τηλεδιάσκεψης μέσα από τη φυλακή ενώ όσοι βρίσκονται στο δικαστήριο θα φορούν μάσκες και θα τηρούν τις αποστάσεις ασφαλείας, μέσα από ειδικά διαμορφωμένα «κλουβιά».

Οι περισσότεροι από τους 350 κατηγορούμενους συνελήφθησαν τον Δεκέμβριο του 2019, μετά απο έρευνα που ξεκίνησε το 2016 με σχεδόν 2.500 αστυνομικούς να συμμετέχουν σε εφόδους στην περιοχή Βίμπο Λαμπέντια, που ελέγχεται κυρίως από την οικογένεια Μανκούζο της «Ντραγκέτα».

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα