Ο 15χρονος Μάρσελ Γκρεζ είχε δώσει πάρα πολλά δικαιώματα πριν δολοφονήσει 12χρονο

Ο 15χρονος Μάρσελ Γκρεζ είχε δώσει πάρα πολλά δικαιώματα πριν δολοφονήσει 12χρονο
Ο 15χρονος Μάρσελ Γκρεζ καταδικάστηκε σε τουλάχιστον 16 χρόνια κάθειρξης, για τη δολοφονία φίλου του. Από τα 10 κουβαλούσε στο σχολείο μαχαίρι και απειλούσε συμμαθητές του. Linconlshire polite

Ο Μάρσελ Γκρεζ καταδικάστηκε σε τουλάχιστον 16 χρόνια κάθειρξης, για τη δολοφονία (με περισσότερες από 70 μαχαιριές) φίλου του. Τέσσερα χρόνια νωρίτερα είχε αποβληθεί από το σχολείο, γιατί απείλησε κορίτσι με μαχαίρι. Στο μεσοδιάστημα, πουλούσε ναρκωτικά.

Στις 12 Δεκεμβρίου του 2020, ο 14χρονος Marcel Grzeszcz (Μάρσελ Γκρεζ) μαχαίρωσε περισσότερες από 70 φορές (στο κεφάλι, τους ώμους και τα χέρια) τον φίλο του Robert Buncis (δυο ημέρες πριν τα 13α γενέθλια του), αφότου τον παρέσυρε σε απομονωμένη δασώδη περιοχή του Alcorn Green, του Fishtoft της Βοστώνης. Τι του είχε κάνει; Πίστευε πως τον κατέδωσε στις αρχές. Τι είχε κάνει ο Grzeszcz; Ήταν έμπορος ναρκωτικών ουσιών. Έταξε στον 12χρονο χρήματα για να πουλήσει ποσότητα κάνναβης, αν τον συναντούσε στο δάσος.

Στην έρευνα που έγινε από την αστυνομία, διαπιστώθηκε πως τα μαχαιρώματα έγιναν κατά τρόπο “που να υποδεικνύουν πως ο θύτης επιχείρησε να αποκεφαλίσει το θύμα”.

Τα χτυπήματα ήταν τόσο δυνατά, που η μύτη του μαχαιριού σφηνώθηκε στο κρανίο του άτυχου παιδιού, ενώ φορούσε πλαστικά γάντια. Εν συνεχεία, έκαψε τα ρούχα που φορούσε, ενώ έστειλε μηνύματα στα οποία έγραφε ότι ο Buncis δεν εμφανίστηκε στο ραντεβού τους -ανήμερα του θανάτου του. Σε μηνύματα που έστελναν κοινοί φίλοι, στο Facebook παραδέχθηκε ότι “τα πράγματα πήγαν στραβά” και “δεν έπρεπε να έχουν καταλήξει όπως κατέληξαν”. Σε άλλον έγραψε “αδελφέ, έκανα κάτι πολύ κακό”.

Για αυτούς τους λόγους εκδόθηκε ένταλμα έρευνας τους σπιτιού του -όπου έμενε με τον πατέρα του, με τη μητέρα του να τους έχει εγκαταλείψει- και σύλληψης του. Το όπλο του εγκλήματος βρέθηκε κάτω από μια γλάστρα και στην εξέταση βρέθηκε πάνω σε αυτό το αίμα του Roberts. Στην αυλή εντοπίστηκαν και αποκαΐδια των ρούχων και των γαντιών μιας χρήσης που φορούσε και προσπάθησε να εξαφανίσει.

Στην πρώτη δίκη, ο Grzeszcz υποστήριξε ότι ήταν σε αυτοάμυνα και ότι το ‘έχασε’, όταν είδε τον παιδικό του φίλο να προσπαθεί να τον μαχαιρώσει. Δεν υπήρξε ένα στοιχείο που να αποδεικνύει τον ισχυρισμό. Στην πορεία, ο 14χρονος ομολόγησε πως είναι ένοχος, αλλά για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, αλλά όχι για δολοφονία, με τους ενόρκους να μη δέχονται τον ισχυρισμό και να αποφασίζουν πως “είχατε θυμό όπως προσπαθούσατε να τιμωρήσετε το θύμα. Δεν χάσατε τον αυτοέλεγχο σας”.

Τι είχε κάνει παλαιότερα ο Grzeszcz

Ενώπιον των δικαστών έγινε γνωστό πως όταν ήταν 10 χρόνων, ο Grzeszcz αποβλήθηκε από το σχολείο St Nicholas Primary School, γιατί είχε απειλήσει ένα κορίτσι με μαχαίρι. Μια μητέρα συμμαθήτριας του είχε καταθέσει ότι “δεν ήταν αυτό το πρώτο περιστατικό με μαχαίρι που τον αφορούσε. Συνήθισε να κουβαλάει ένα πάντα μαζί του στο σχολείο και να απειλεί τα παιδιά με αυτό”. Μετά την αποβολή του παραπέμφθηκε σε ειδική σχετική μονάδα (σωφρονιστήριο) και λίγο αργότερα πήγε στη Haven High Academy. Από εκεί αποβλήθηκε έπειτα από τρία χρόνια, επειδή πουλούσε ναρκωτικά -εντός και εκτός των εγκαταστάσεων. Η υπόθεση του τέθηκε εν νέου υπό επίβλεψη, μια μέρα πριν βρεθεί νεκρός ο Roberts. Κατά τη διάρκεια της δίκης ξεκαθαρίστηκε πως το θύμα ήξερε πάρα πολλά για τη δράση του Grzeszcz και για αυτό -στο μυαλό του 14χρονου- έπρεπε να πεθάνει.

Το Ανώτατο Δικαστήριο της κοινότητας Lincolnshire τον καταδίκασε σε 16ετη ποινή κάθειρξης, χωρίς να έχει δικαίωμα αναστολής νωρίτερα. Ο δικαστής είπε πως το έγκλημα ήταν προμελετημένο και ότι το ραντεβού δόθηκε για να προκαλέσει κακό στον φίλο του. “Μπορεί στην αρχή της επίθεσης, να μην είχατε την πρόθεση να σκοτώσετε τον Roberts, αλλά είμαι βέβαιος πως όσο προχωρούσε αυτή ήλθε η στιγμή που η πρόθεση ήταν να τον σκοτώσετε. Πράγμα που κάνατε”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα