Ο “ατρόμητος” Ερντογάν συνοδεύεται πλέον από θερμική κάμερα

Ο “ατρόμητος” Ερντογάν συνοδεύεται πλέον από θερμική κάμερα
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν AP

Μια θερμική κάμερα ήλεγχε τους ανθρώπους με τους οποίους συναντήθηκε ο Ερντογάν στην τουρκική Εθνοσυνέλευση. "Κανένας ιός δεν είναι ισχυρότερος από τα μέτρα μας", επεσήμανε

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εμφανίστηκε την Τετάρτη στην τουρκική Εθνοσυνέλευση συνοδευόμενος από έναν επιπλέον εικονολήπτη, έναν βοηθό του που ήταν εξοπλισμένος με μια θερμική κάμερα και ο οποίος ήλεγχε τους ανθρώπους με τους οποίους συναντήθηκε ο Τούρκος ηγέτης για πυρετό, ένα σύμπτωμα το οποίο θα μπορούσε να συνδεθεί με τον νέο κορονοϊό.

Ο βοηθός του Τούρκου προέδρου σκάναρε τους δημοσιογράφους και τους πολιτικούς, που είχαν συγκεντρωθεί γύρω από τον Ερντογάν, μόλις έφθασε στο κοινοβούλιο σήμερα, που η Τουρκία ανακοίνωσε το πρώτο κρούσμα του νέου κορονοϊού στη χώρα.

Ο Ερντογάν είπε αργότερα σε μέλη του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης ότι η Τουρκία λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα για να προστατεύσει όλους τους πολίτες της. «Κανένας ιός δεν είναι ισχυρότερος από τα μέτρα μας», επεσήμανε.

Αξιωματούχος του προεδρικού γραφείου είπε ότι η θερμική κάμερα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στις δημόσιες εμφανίσεις του Ερντογάν στο μέλλον προκειμένου να περιοριστεί η έκθεσή του στον ιό.

Ο 66χρονος πρόεδρος απέφυγε τις χειραψίες με αξιωματούχους αυτήν την εβδομάδα κι αντ’ αυτού έβαζε το χέρι του στην καρδιά του στις συναντήσεις που είχε με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ στις Βρυξέλλες και με τους νέους πρέσβεις στην Άγκυρα.

Και στις δύο περιπτώσεις ο Ερντογάν εξηγούσε την πράξη του με μια λέξη: «Κορονοϊός!».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα