Ο Μπάιντεν προσκάλεσε τη Μελόνι στον Λευκό Οίκο

Ο Μπάιντεν προσκάλεσε τη Μελόνι στον Λευκό Οίκο
Τζόρτζια Μελόνι και Τζο Μπάιντεν στην G7 AP Photo/Susan Walsh

Τηλεφωνική συνομιλία του Τζο Μπάιντεν με την Τζόρτζια Μελόνι με πρωτοβουλία του αμερικανού προέδρου. Στο επίκεντρο τα πρόσφατα γεγονότα στη Ρωσία.

Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν προσκάλεσε κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνδιάλεξής τους την πρωθυπουργό της Ιταλίας Τζόρτζα Μελόνι να επισκεφθεί τον Λευκό Οίκο τον Ιούλιο, ανακοίνωσε τη Δευτέρα (26/6) η αμερικανική προεδρία, αναφέροντας πως συζήτησαν κυρίως τα «πρόσφατα γεγονότα» στη Ρωσία.

«Ο πρόεδρος Μπάιντεν προσκάλεσε την πρωθυπουργό Μελόνι να επισκεφθεί τον Λευκό Οίκο τον Ιούλιο», σύμφωνα με το δελτίο Τύπου, που δεν διευκρινίζει αν η επικεφαλής της κυβέρνησης στη Ρώμη αποδέχθηκε την πρόσκληση.

Ο Δημοκρατικός πρόεδρος συνομίλησε με την ακροδεξιά πρωθυπουργό «στο πλαίσιο του στενού συντονισμού με συμμάχους και εταίρους κλειδιά μετά τα πρόσφατα γεγονότα στη Ρωσία» και οι δυο τους «επαναβεβαίωσαν την αταλάντευτη υποστήριξή τους στην Ουκρανία», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Ο κ. Μπάιντεν και η κυρία Μελόνι στη συνδιάλεξή τους «συντονίστηκαν ως προς την προετοιμασία» της προσεχούς συνόδου του NATO, την 11η και τη 12η Ιουλίου, στην οποία αναμένεται μεταξύ άλλων να ληφθεί απόφαση σχετικά με το εάν ο Νορβηγός Γενς Στόλτενμπεργκ θα παραμείνει επικεφαλής της συμμαχίας ή όχι.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα