Ο δικαστής του Σαρκοζί μπέρδεψε τις Μπετανκούρ!

French President and UMP candidate Nicolas Sarkozy waves to well-wishers as he leaves with his wife Carla Bruni-Sarkozy after casting their votes in the second round of French presidential elections in Paris, France, Sunday, May 6, 2012.  (AP Photo/Remy de la Mauviniere)
French President and UMP candidate Nicolas Sarkozy waves to well-wishers as he leaves with his wife Carla Bruni-Sarkozy after casting their votes in the second round of French presidential elections in Paris, France, Sunday, May 6, 2012. (AP Photo/Remy de la Mauviniere) AP

Ένα απίστευτο λάθος έκανε ο δικαστή που ερευνά το σκάνδαλο χρηματοδότησης του Σαρκοζί! Διαβάστε τι τον μπέρδεψε

Ο δικαστής που ερευνά την υπόθεση της χρηματοδότησης της προεκλογικής εκστρατείας του Νικολά Σαρκοζί μπέρδεψε μια όμηρο στην Κολομβία με την πολυεκατομμυριούχο ιδιοκτήτρια της εταιρείας L'Oreal όταν εντόπισε το όνομά της στο ημερολόγιο των ραντεβού του πρώην προέδρου, υποστήριξε σήμερα ο δικηγόρος του.

Ο Σαρκοζί κατέθετε την Πέμπτη επί 12 ώρες στον δικαστή ο οποίος εξετάζει αν στις προεδρικές εκλογές του 2007 χρηματοδοτήθηκε παρανόμως από την πλουσιότερη γυναίκα της Γαλλίας, την 90χρονη Λιλιάν Μπετανκούρ.

Στο ημερολόγιο του πρώην προέδρου αναφερόταν μια συνάντηση με την "Μπετανκούρ", αλλά επρόκειτο για την Ίνγκριντ Μπετανκούρ την Γαλλοκολομβιανή πολιτικό που κρατήθηκε όμηρος στην Κολομβία επί έξι χρόνια και απελευθερώθηκε το 2007.

"Στο ημερολόγιο, αν θέλετε το πιστεύετε, σημειώνεται ότι ο Νικολά Σαρκοζί δέχτηκε την οικογένεια Μπετανκούρ", είπε ο Τιερί Ερζόγκ μιλώντας στο γαλλικό ραδιόφωνο.

Τα ονόματα των δύο γυναικών προφέρονται με τον ίδιο τρόπο, αλλά έχουν διαφορετική ορθογραφία: το επώνυμο της Λιλιάν είναι "Bettencourt" και της Ίνγκριντ "Betancourt".

Η υπόθεση αυτή ήρθε στο φως της δημοσιότητας πριν από τρία χρόνια, όταν η λογίστρια της Λιλιάν Μπετανκούρ υποστήριξε ότι ένα μεγάλο χρηματικό ποσό προοριζόταν για την προεκλογική εκστρατεία του Σαρκοζί.

Η οικογένειά της διατηρούσε ανέκαθεν στενούς δεσμούς με το δεξιό κόμμα UMP του Σαρκοζί, ο οποίος πλέον δεν καλύπτεται από ασυλία αφότου έχασε την προεδρία.

"Και για εκείνον και για μένα, η υπόθεση αυτή δεν υπάρχει πια", κατέληξε ο Ερζόγκ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Γερμ. Πρακτ.

SHARE:

24Media Network