Ο Ελληνοαμερικανός βουλευτής που “στρίμωξε” τον Ζάκερμπεργκ

Ο Ελληνοαμερικανός βουλευτής που “στρίμωξε” τον Ζάκερμπεργκ

Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Facebook, Μαρκ Ζάκερμπεγκ ολοκλήρωσε την κατάθεσή του ενώπιον του Κογκρέσου - Ένας εκ των βουλευτών που τον εξέτασαν ήταν ο ελληνοαμερικανός Τζον Σαρμπάνης

Με θολές υποσχέσεις και παραδοχές υποκλοπής ακόμη και των δικών του προσωπικών δεδομένων ολοκλήρωσε την κατάθεσή του ενώπιον του Κογκρέσου ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Facebook, Μαρκ Ζάκερμπεγκ.

Ο 33χρονος  υπερασπίστηκε την πρακτική που ακολουθεί η εταιρεία του, λέγοντας ότι οι χρήστες έχουν τον έλεγχο των δικών τους δεδομένων και αποφασίζουν μόνοι τους τι θα μοιραστούν.

Ερωτηθείς αν τα δικά του δεδομένα χρησιμοποιήθηκαν, απάντησε μονολεκτικά “ναι”, δίχως να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Ο Δημοκρατικός βουλευτής Φρανκ Παλόουν διερωτήθηκε εύλογα “πώς μπορούν οι καταναλωτές να έχουν τον έλεγχο των δεδομένων όταν το Facebook δεν έχει τον έλεγχο των δεδομένων;”, ενώ από τη δική του μεριά, ο Ελληνοαμερικανός Τζον Σαρμπάνης, ως εκπρόσωπος των Δημοκρατικών του Μέριλαντ στην Ομοσπονδιακή Βουλή των Αντιπροσώπων, έθεσε ερώτημα προς τον Ζάκερμπεγκ σχετικά με το ποιός τελικά ελέγχει το εκλογικό κοινό.

Ο Σαρμπάνης κατηγόρησε τον Ζάκερμπεργκ για μεροληψία του Facebook υπέρ του προέδρου Τραμπ στις εκλογές του 2016.

“Ποιος ορίζει το πολιτικό σύστημα των ΗΠΑ; Εμείς ή εσείς; Το Facebook εξελίσσεται σε μια υπερ-δομή που παρεμβαίνει στα πολιτικά πράγματα των ΗΠΑ”, είπε ο ελληνοαμερικανός βουλευτής.

Ο Σαρμπάνης κατηγόρησε ακόμη τον “Μr. Facebook” πως προώθησε τον Τραμπ 90 φορές περισσότερο σε σχέση με τη Χίλαρι μέσα από την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης. Μάλιστα ανέφερε πως μέσα στο 2016 εμφανίστηκαν 5.9 εκατ. διαφημιστικές καταχωρίσεις υπέρ του Τραμπ, έναντι 66.000 υπέρ της Κλίντον.

Από τη δική του μεριά ο Ζάκερμπεργκ ανέφερε πως το Facebook προσέφερε τις διαφημιστικές του υπηρεσίες και στους δύο υποψηφίους χωρίς να υπάρχει μεροληψία. O CEO του Facebook απέφυγε να προχωρήσει σε περαιτέρω ανάλυση των δεδομένων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα