Ο Ερντογάν απειλεί με νέες επιθέσεις στην Ιντλίμπ της Συρίας

Ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
Ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν AP

Ο τούρκος πρόεδρος καταγγέλλει την "προδοσία" ορισμένων αραβικών χωρών αναφορικά με το σχέδιο Τραμπ για το Μεσανατολικό - Υπογράμμισε πως η Τουρκία δεν μπορεί να διαχειρισθεί νέα εισροή μεταναστών.

Ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε την Παρασκευή ορισμένες αραβικές χώρες ότι διαπράττουν «προδοσία» μένοντας «σιωπηλές» μπροστά στο αμερικανικό σχέδιο, για το οποίο ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ λέει πως θα διευθετήσει την ισραηλινοπαλαιστινιακή σύγκρουση.

«Οι αραβικές χώρες, που υποστηρίζουν ένα τέτοιο σχέδιο, διαπράττουν προδοσία έναντι της Ιερουσαλήμ, καθώς και έναντι του λαού τους και, το σημαντικότερο, έναντι ολόκληρης της ανθρωπότητας», υποστήριξε ο Ερντογάν στη διάρκεια ομιλίας του ενώπιον αξιωματούχων του κόμματός του, του AKP, στην Άγκυρα.

ADVERTISING

Ο Ερντογάν είπε ακόμη πως η Τουρκία μπορεί να εξαπολύσει στρατιωτική επιχείρηση στη βορειοδυτική συριακή επαρχία του Ιντλίμπ, αν δεν διευθετηθεί αμέσως η κατάσταση στην περιοχή αυτή.

Ο τούρκος πρόεδρος υπογράμμισε πως η Τουρκία δεν μπορεί να διαχειρισθεί μια νέα εισροή μεταναστών. Προχθές, Τετάρτη, ο Ερντογάν είχε δηλώσει πως η Άγκυρα χάνει την υπομονή της με την επίθεση των υποστηριζόμενων από τη Ρωσία συριακών κυβερνητικών δυνάμεων στην Ιντλίμπ και κατηγόρησε τη Ρωσία ότι παραβιάζει συμφωνίες που έχουν στόχο να μειωθούν οι συγκρούσεις στην περιοχή.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ερντογάν, Τουρκία, Συρία, Τραμπ, Μεταναστευτικό, Μέση Ανατολή
SHARE:

24Media Network