Ο Ερντογάν έκανε το κινεζικό εμβόλιο σε ζωντανή μετάδοση

Ο Ερντογάν έκανε το κινεζικό εμβόλιο σε ζωντανή μετάδοση
Εμβολιάστηκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν Turkish Presidency / AP

Την πρώτη δόση του εμβολίου Sinovac της Κίνας έλαβε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν το απόγευμα της Πέμπτης (14/01). Εμβολιάστηκε σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση.

Εμβολιάστηκε κατά του κορονοϊού ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σήμερα, Πέμπτη (14/01), την πρώτη μέρα διανομής του κινεζικού εμβολίου της εταιρείας Sinovac στην Τουρκία. Ο εμβολιασμός του είχε προαναγγελθεί από τον εκπρόσωπο του κυβερνώντος κόμματος, με στόχο να σταματήσει τυχόν δημόσιες αμφιβολίες σχετικά με την αποτελεσματικότητα του εμβολίου.

Ο Τούρκος πρόεδρος ήταν ο πρώτος που είπε ότι θα κάνει το εμβόλιο και το έκανε όντως σήμερα, κατά την έναρξη της επιχείρησης εμβολιασμού στη χώρα, ενώ υπάρχει μεγάλη επιφυλακτικότητα από τους πολίτες. Ο Ερντογάν εμβολιάστηκε στο Ankara City Hospital το απόγευμα της Πέμπτης σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση, ενώ στις φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα φαίνεται να χαμογελάει πίσω από τη μάσκα.

Ελπίζω πως η εκστρατεία εμβολιασμού θα είναι ωφέλιμη και εμείς θα παραλάβουμε σύντομα τις 50 εκατομμύρια δόσεις που χρειάζονται», δήλωσε, την ώρα που έκανε το εμβόλιο. «Ορισμένοι κάνουν αρνητική διαφήμιση (γύρω από το εμβόλιο), όμως ελπίζω πως η λογική θα υπερισχύσει».

Εμβολιάστηκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν Turkish Presidency / AP


Η Τουρκία άρχισε να χορηγεί το εμβόλιο, που ανέπτυξε η κινεζική Sinovac, σε υγειονομικούς σήμερα, στο πλαίσιο της πανεθνικής εκστρατείας εμβολιασμού κατά της Covid-19, που έχει σκοτώσει περισσότερους από 23.000 ανθρώπους στη χώρα. Μέχρι στιγμής, έχει εμβολιάσει περισσότερους από 250.000 εργαζόμενους στον τομέα της υγείας.

Ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κόκα ήταν το πρώτο άτομο που έλαβε το κινεζικό εμβόλιο CoronaVac στη χώρα. Μετά τον υπουργό, εμβολιάστηκαν επίσης τα μέλη της επιτροπής του επιστημονικού συμβουλίου για τον κορονοϊό.

Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους, έξω από το νοσοκομείο, ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε πως ο ίδιος και υψηλόβαθμα στελέχη του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης θα εμβολιαστούν, ενώ προέτρεψε και άλλους πολιτικούς να υποστηρίξουν το εμβόλιο.

«Ο αριθμός των εμβολίων, στο πρώτο στάδιο, είναι σαφής. Τώρα, άλλες 25-30 εκατομμύρια δόσεις θα έρθουν το επόμενο διάστημα. Θέλουμε να το συνεχίσουμε αυτό γρήγορα», τόνισε, προσθέτοντας πως όλα τα εμβόλια, που θα έρθουν, θα προέρχονται επίσης από τη Sinovac, τουλάχιστον για τώρα.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας της Τουρκίας, που μίλησε στους δημοσιογράφους μετά την αναχώρηση του Ερντογάν από το νοσοκομείο, είπε ότι όλοι οι πολίτες θα πρέπει να εμβολιαστούν, μόλις έρθει η σειρά τους.

Την Τετάρτη (13/01) ο επίσημος οργανισμός φαρμάκων και ιατρικού εξοπλισμού της Τουρκίας ενέκρινε το CoronaVac για επείγουσα χρήση κατά του νέου κορονοϊού.

Σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Υγείας, η Τουρκία έχει 1,1 εκατομμύριο εργαζομένους στον τομέα της υγείας που θα εμβολιαστούν εντός ενός μηνός. Δύο δόσεις του εμβολίου θα χορηγηθούν σε απόσταση 28 ημερών. Όσοι ανέκαμψαν από την COVID-19 δεν θα εμβολιαστούν τους επόμενους τέσσερις έως έξι μήνες της ανάρρωσή τους.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα