Ο Ερντογάν καλεί σε προσευχή και στέλνει SMS στο έθνος

Turkey's President Recep Tayyip Erdogan addresses his supporters gathered in front of his residence in Istanbul, early Tuesday, July 19, 2016. Turkey's Interior Ministry has fired nearly 9,000 police officers, bureaucrats and others and detained thousands of suspected plotters following a foiled coup against the government, Turkey's state-run news agency reported Monday. (AP Photo/Murat Cetinmuhurdar, Presidential Press Service, Pool)
Turkey's President Recep Tayyip Erdogan addresses his supporters gathered in front of his residence in Istanbul, early Tuesday, July 19, 2016. Turkey's Interior Ministry has fired nearly 9,000 police officers, bureaucrats and others and detained thousands of suspected plotters following a foiled coup against the government, Turkey's state-run news agency reported Monday. (AP Photo/Murat Cetinmuhurdar, Presidential Press Service, Pool) ASSOCIATED PRESS

Ο Τούρκος Πρόεδρος θέλει το λαό στους δρόμους και στις πλατείες μέχρι να σταθεροποιηθεί πλήρως η κατάσταση. Σε ισχύ η κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε σήμερα το πρωί σε προσευχή τους Τούρκους πολίτες από το τέμενος του προεδρικού συγκροτήματος στην Άγκυρα, έξι ημέρες μετά το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα που έγινε με στόχο την ανατροπή του.

Η προσευχή, η οποία μεταδόθηκε από τα μεγάφωνα του τεμένους του προεδρικού συγκροτήματος στην Άγκυρα, μεταδόθηκε επίσης από τον ιστότοπο της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Yeni Safak.

Σε μηνύματα επίσης που φέρουν την υπογραφή RTErdogan και εστάλησαν σε διάφορους αριθμούς κινητών τηλεφώνων στη χώρα ο πρόεδρος της χώρας καλεί τους Τούρκους πολίτες να συνεχίσουν να κατεβαίνουν στους δρόμους για να αντισταθούν στους "τρομοκράτες". "Οι πλατείες δεν ανήκουν στα τανκς. Οι πλατείες ανήκουν στο έθνος", αναφέρεται στο μήνυμα που φέρει την υπογραφή του Ερντογάν.

Η Άγκυρα κατηγορεί τους υποστηρικτές του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν ότι υποκίνησαν το αποτυχημένο πραξικόπημα.

Σήμερα τέθηκε σε ισχύ μετά τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη χώρα, την επιβολή της οποίας για περίοδο τριών μηνών ανακοίνωσε χθες το βράδυ ο Ερντογάν.

Η κατάσταση αυτή, η οποία προβλέπεται από το άρθρο 120 του Συντάγματος, μπορεί να επιβληθεί σε όλη ή σε τμήμα της επικράτειας για μια μέγιστη περίοδο έξι μηνών στην περίπτωση που υπάρχει κίνδυνος για σοβαρές ενέργειες που αποσκοπούν στην κατάλυση της δημοκρατικής τάξης, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu. Βάσει αυτής επιβάλλονται κυρίως περιορισμοί στην ελεύθερη κυκλοφορία και στην ελεύθερη πραγματοποίηση διαδηλώσεων.

Πηγή: ΑΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τουρκία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Λύνει τα χέρια στον Ερντογάν η 'κατάσταση εκτάκτου ανάγκης'

Ερντογάν: Αν το κοινοβούλιο εισηγηθεί θανατική ποινή, θα την επαναφέρω

Ο Ερντογάν επέστρεψε στην Άγκυρα

SHARE:

24Media Network