Ο Ερντογάν κουνάει το δάχτυλο στον Πούτιν: Μην παίζεις με τη φωτιά

default image

Προειδοποιήσεις του Τούρκου προέδρου προς τη Ρωσία. Νωρίτερα πάντως είχε ζητήσει συνάντηση με τον Πούτιν. Οι δύο άνδρες αναμένεται να βρεθούν πρόσωπο με πρόσωπο τη Δευτέρα στο Παρίσι. Λαβρόφ: Η Τουρκία ξεπέρασε τα όρια

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν προειδοποίησε σήμερα τη Ρωσία να μην “παίζει με τη φωτιά” στη διένεξη για την κατάρριψη ρωσικού πολεμικού αεροσκάφους αυτή την εβδομάδα, πρόσθεσε όμως ότι δεν θέλει να κάνει κακό στις σχέσεις με τη Μόσχα.

Ο Ερντογάν έκανε τα σχόλια αυτά σε ομιλία του στη νοτιοανατολική Τουρκία που αναμεταδόθηκε απευθείας από την τηλεόραση.

Νωρίτερα, το Κρεμλίνο ανακοίνωσε πως ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν ζήτησε να συναντηθεί με τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν στο Παρίσι στις 30 Νοεμβρίου.

“Μία πρόταση από την τουρκική πλευρά για μία συνάντηση σε επίπεδο αρχηγών κρατών έχει επιδοθεί στον πρόεδρο”, δήλωσε ο εκπρόσωπος Ντμίτρι Πεσκόφ στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με δημοσιογράφους. “Αυτό είναι το μόνο που μπορώ να πω”.

Ο Πούτιν και ο Ερντογάν θα λάβουν μέρος στην παγκόσμια διάσκεψη για το κλίμα που ξεκινά στο Παρίσι στις 30 Νοεμβρίου.

Λαβρόφ: Ξεπεράσατε τα όρια

Η Τουρκία “ξεπέρασε τα όρια” με την κατάρριψη, την Τρίτη, ενός ρωσικού βομβαρδιστικού Su-24 κοντά στα σύνορα με τη Συρία, ένα συμβάν που οδήγησε στον θάνατο δύο Ρώσων στρατιωτικών, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας Σεργκέι Λαβρόφ.

“Πιστεύουμε πως οι τουρκικές αρχές ξεπέρασαν τα όρια αυτού που είναι αποδεκτό και κινδυνεύουν να φέρουν την Τουρκία σε πολύ δύσκολη θέση από την άποψη των εθνικών συμφερόντων μακροπρόθεσμα”, είπε.

“Η Ρωσία (…) θα συνεχίσει να παρέχει όλη την απαραίτητη υποστήριξη στη Συρία στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας”, πρόσθεσε ο Λαβρόφ πριν από τη συνάντησή του με τον Σύρο ομόλογό του Ουάλιντ Μουάλεμ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα