Ο Ερντογάν πέταξε στα σκουπίδια την επιστολή Τραμπ

Ο Ερντογάν πέταξε στα σκουπίδια την επιστολή Τραμπ
Τραμπ και Ερντογάν AP

Πηγές της τουρκικής προεδρίας λένε πώς ο Τούρκος Πρόεδρος εξαγριώθηκε με το περιεχόμενο της επιστολής και την απέρριψε. Επίκειται συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο Πένς που θα του ζητήσει κατάπαυση του πυρός στη Συρία.

Ταπεινωτική για τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ είναι η αντίδραση του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν στην πρωτοφανή επιστολή του πρώτου που τον καλούσε “να μην είναι σκληρός τύπος και ανόητος”.

Σύμφωνα με πηγές της Τουρκικής προεδρίας που επικαλείται το CNN Turk ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν όχι μόνο δεν μπήκε στη διαδικασία να απαντήσει αλλά εξαγριώθηκε τόσο με το περιεχόμενο και το ύφος της επιστολής που την πέταξε στα σκουπίδια!

Και όλα αυτά λίγο πριν την συνάντηση του με τον Αμερικανό Αντιπρόεδρο Μάικ Πένς και τον επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Μάικ Πομπέο που βρίσκονται στην Τουρκία απεσταλμένοι του Λευκού Οίκου προκειμένου να ζητήσουν κατάπαυση του πυρός στη Συρία.

Η απίστευτη επιστολή Τραμπ

Την επιστολή Τραμπ στον Ερντογάν, η οποία έχει ημερομηνία την 9η Οκτωβρίου, (ημέρα που ξεκίνησε την εισβολή στη Συρία η Τουρκία) έφερε στο φως της δημοσιότητας η δημοσιογράφος του FOX Tris Regan.

Σύμφωνα με αυτή ο Τραμπ προειδοποιεί τον Τούρκο Πρόεδρο ότι “δεν θέλω να είμαι υπεύθυνος για την καταστροφή της τουρκικής οικονομίας” και πως αν πετύχει μια εξαιρετική συμφωνία “η ιστορία θα σας έχει ψηλά”. Γιαυτό καταλήγει “Μην είσαι σκληρός τύπος. Μην είσαι ανόητος. Θα σε καλέσω αργότερα”.

Ολόκληρη η επιστολή

«Αγαπητέ κύριε πρόεδρε:

Ας βρούμε μια καλή συμφωνία! Δεν θέλετε να είστε υπεύθυνος για τον σφαγιασμό χιλιάδων ανθρώπων κι εγώ δεν θέλω να είμαι υπεύθυνος για την καταστροφή της τουρκικής οικονομίας – Και θα το κάνω. Σας έδωσα ήδη μια μικρή γεύση με την υπόθεση του πάστορα Μπράνσον.

Εργάστηκα σκληρά για να λύσω μερικά από τα προβλήματά σας. Μην απογοητεύσετε τον κόσμο. Μπορείτε να πετύχετε μια εξαιρετική συμφωνία. Ο Στρατηγός Μαζλούμ (ηγέτης των Κούρδων) είναι πρόθυμος να διαπραγματευτεί μαζί σας και να κάνει συμβιβασμούς που δεν θα έκανε ποτέ στο παρελθόν. Εμπιστευτικά σας επισυνάπτω ένα αντίγραφο της επιστολής του σε μένα, που μόλις ήρθε.

Η ιστορία θα σας έχει ψηλά αν το κάνετε αυτό με σωστό και ανθρώπινο τρόπο. Θα σε κοιτά για πάντα σαν τον διάβολο αν δεν συμβούν καλά πράγματα. Μην είσαι σκληρός τύπος. Μην είσαι ανόητος.

Θα σε καλέσω αργότερα»!

Την αυθεντικότητα της επιστολής επιβεβαιώνει ο Guardian σύμφωνα με πληροφορίες του από τον Λευκό Οίκο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα