Ο Ερντογάν θα στείλει βιντεοσκοπημένο μήνυμα στην εκδήλωση για τη Γενοκτονία της Σρεμπρένιτσα

Ο Ερντογάν θα στείλει βιντεοσκοπημένο μήνυμα στην εκδήλωση για τη Γενοκτονία της Σρεμπρένιτσα
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν AP

Ο Τούρκος πρέσβης στη Βοσνία τόνισε πως "το ανθρώπινο δράμα που σημειώθηκε στη Σρεμπρένιτσα τον Ιούλιο του 1995 δεν πρέπει να ξεχαστεί ποτέ"

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγγίπ Ερντογάν θα συμμετάσχει με βιντεοσκοπημένο μήνυμα στην εκδήλωση μνήμης που θα διοργανωθεί στη Βοσνία – Ερζεγοβίνη με αφορμή το 25ο έτος της Γενοκτονίας της Σρεμπρένιτσα το Σάββατο 11 Ιουλίου.

Ο πρέσβης της Τουρκίας στο Σαράγιεβο Χαλντούν Κοτς δήλωσε πως οι εκδηλώσεις μνήμης της Γενοκτονίας της Σρεμπρένιτσα κατά την οποία τον Ιούλιου του 1995 σκοτώθηκαν πάνω από 8.000 Βόσνιοι άμαχοι από τις σερβικές μονάδες φέτος θα διοργανωθούν με περιορισμένη συμμετοχή λόγου της επιδημίας του νέου κοροναϊού.

Ο Κοτς υπενθύμισε πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Ερντογάν στην επίσκεψη που πραγματοποίησε πέρυσι ακριβώς αυτή την ημέρα στη Βοσνία Ερζεγοβίνη είχε πάρει μέρος στο πρόγραμμα αποχαιρετισμού των θυμάτων της γενοκτονίας από το Σαράγιεβο στο Ποτοτσάρι και είπε:

«Ενώ φέτος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Ερντογάν έστειλε βιντεοσκοπημένο μήνυμα. Θα παρακολουθήσουμε το μήνυμα του στο Κέντρο Μνήμης Ποτοτσάρι στις 11 Ιουλίου».

Ο Τούρκος πρέσβης αφού τόνισε πως το ανθρώπινο δράμα που σημειώθηκε στη Σρεμπρένιτσα δεν πρέπει να ξεχαστεί και πρέπει να βγάλουν μάθημα από όσα βιώθηκαν είπε.

«Η σταθερότητα, η ενότητα και η ακεραιότητα της Βοσνίας Ερζεγοβίνης έχει πρωταρχική σημασία στα Βαλκάνια. Το κύριο στοιχείο της πολιτικής μας στην μεταπολεμική περίοδο αποτέλεσε πάντοτε η πολιτική σταθερότητα και η οικονομική ανάπτυξη της Βοσνίας Ερζεγοβίνης».

Ο πρέσβης Κοτς σημείωσε πως η Τουρκία είναι πάντοτε ο πιο ειλικρινής φίλος της Βοσνίας Ερζεγοβίνης και υπογράμμισε ότι τα τουρκικά ιδρύματα που συνεχίζουν την παρουσία τους με αποτελεσματικό τρόπο στη Βοσνία Ερζεγοβίνη συμβάλλουν πάντοτε στην ανάπτυξη της χώρας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version