Ο Ερντογάν... τώρα και σε ψάρι

Ο Ερντογάν... τώρα και σε ψάρι

Ερευνητές του Πανεπιστημίου "Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν" στη Ριζούντα λένε ότι ανακάλυψαν τρία νέα είδη κυπρίνου στον Ευφράτη και τα ονόματα που τους έδωσαν παραπέμπουν στον Τούρκο πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν και τη σύζυγό του

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου "Ρετζέπ Ταγίπ Ερνγογάν"  παρουσιάσαν στην επιθεώρηση Zootaxa, τρία νέα είδη κυπρίνου στον Ευφράτη και τους παραποτάμους του.

Τα τρία είδη,  ανήκουν στο γένος Alburnoides, στο οποίο κατατάσσονται και ορισμένοι κυπρίνοι που ζουν στην Ελλάδα και ονομάζονται συνήθως "τσιρωνάκια".

Και τα επίσημα ονόματα που έδωσαν στα ψάρια παραπέμπουν στον τούρκο πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν και τη σύζυγό του.

Σύμφωνα με την  Hurriyet, το πρώτο νέο είδος, μη μήκος 6,5 εκατοστά, πήρε την ονομασία Alburnoides recepi, ή «τσιρωνάκι του Ρερτζέπ». Επισήμως, οι ερευνητές δηλώνουν ότι δεν έδωσαν στο ψάρι το του πρωθυπουργού, αλλά το όνομα του έγκριτου τοπογράφου Ρετζέπ Μπουγιουρτσού.

Το δεύτερο είδος πήρε το όνομα Alburnoides velioglui προς τιμήν του χειρουργού Χασάν Μπασρί Βέλιογλου, διοικητή του νοσοκομείου της Ρίζας.

Και το τρίτο βαφτίστηκε Alburnoides eminea ("τσιρωνάκι της Εμινέ"), επισήμως προς τιμήν της Εμινέ, μητέρας του ερευνητή Νταβούτ Τουράν που ανακάλυψε το είδος.

Πηγή:Hurriyet

SHARE:

24Media Network