Ο Γκιουλ για το σκάνδαλο διαφθοράς: Η έρευνα πρέπει να συνεχιστεί

Ο Γκιουλ για το σκάνδαλο διαφθοράς: Η έρευνα πρέπει να συνεχιστεί

Σε δηλώσεις για το σκάνδαλο διαφθοράς στην Τουρκία προχώρησε ο πρόεδρος της χώρας Αμπντουλάχ Γκιουλ

Ο Τούρκος πρόεδρος Αμπντουλάχ Γκιουλ , τονίζει ότι «παράλληλες δομές δεν επιτρέπεται να υπάρχουν μέσα στο κράτος».

Ο Τούρκος πρόεδρος, που συχνά παρουσιάζεται από τα μέσα ενημέρωσης ως « αντίπαλος» του Τούρκου πρωθυπουργού και σύμμαχος του κινήματος που πρόσκειται στον διανοητή Φετουλαχ Γκιουλέν, σε συνέντευξη που έδωσε στο Haberturk λέει ότι «τα δικαστήρια πρέπει να δράσουν σύμφωνα με το Σύνταγμα, τους νόμους και τις οδηγίες. Θα πρέπει να προστατευτούν από ιδεολογικά, θρησκευτικά ή πολιτικά κίνητρα».

Ο πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν απέδωσε τις συνδυασμένες κρατήσεις αξιωματούχων του κόμματος του με την κατηγορία της διαφθοράς, σε ιδεολογικά και πολιτικά κίνητρα δικτύων μέσα στη δικαιοσύνη και την αστυνομία που πρόσκεινται φιλικά στο κίνημα του Φετουλαχ Γκιουλέν. Ο πρωθυπουργός Ερντογάν με την ρητορική που τον χαρακτηρίζει μίλησε για διεθνή συνωμοσία εναντίον της κυβερνήσεως.

Ο πρόεδρος Γκιουλ άσκησε σαφή κριτική στην ανακοίνωση του Ανωτάτου Συμβουλίου Δικαστών και Εισαγγελέων, ανακοίνωση που προκάλεσε την οργή και και του πρωθυπουργού .«Το HSYK δεν είναι δικαστήριο. Δεν εγκρίνω την ανακοίνωσή τους», δήλωσε.

Ο πρόεδρος Γκιουλ τόνισε ωστόσο ότι η έρευνα κατά της διαφθοράς , θα πρέπει να συνεχιστεί φυσικά μέσα στα πλαίσια του νόμου.

Ο Τούρκος πρόεδρος μίλησε και για τις άλλες συνέπειες της κρίσης. «Η οικονομική σταθερότητα προέχει», είπε . « Η Τουρκία είναι παγκοσμιοποιημένη οικονομία. Αν οι προσδοκίες (που συνδέονται με την Τουρκία) διαψευσθούν, είναι σαν να ανοίγουμε τρύπες στο δικό μας πλοίο», είπε .

Τέλος ερωτηθείς για το αν θα θέσει υποψηφιότητα για τις προεδρικές εκλογές του Αυγούστου, δήλωσε ότι είναι «πολύ νωρίς» για να πει το οτιδήποτε.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network