Ο ιδρυτής των γυμνόστηθων ακτιβιστριών Femen είναι άνδρας

Ο ιδρυτής των γυμνόστηθων ακτιβιστριών Femen είναι άνδρας

Ποιος είναι ο άνδρας - "εγκέφαλος" του γυναικείου ακτιβιστικού κινήματος Femen. Αποκαλύψεις για τον ρόλο του και τις επιθέσεις που δέχθηκε (Pics + Vid)

Πίσω από κάθε επιτυχημένο άνδρα βρίσκεται μια γυναίκα. Πίσω όμως από ένα επιτυχημένο ακτιβιστικό κίνημα γυναικών, κρύβεται ένας άνδρας που ακούει στο όνομα Βίκτορ Σβιάτσκι.

Το κίνημα Femen έχει προκαλέσει αίσθηση με την ημίγυμνη δράση του. Οι γυναίκες που το απαρτίζουν μελετούν τα "χτυπήματα" τους και βρίσκονται πάντα στο σωστό σημείο, τη σωστή στιγμή. Ακόμα κι αν η δράση τους λαμβάνει χώρα κατά τη διάρκεια συνάντησης του Πούτιν με τη Μέρκελ. Η οργάνωση του κινήματος όμως, ανήκει σε έναν άνδρα.

Η είδηση ήρθε μόλις στη δημοσιότητα την Τετάρτη κατά την προβολή ταινίας αφιερωμένης στις Femen.

Το φιλμ που τιτλοφορείται (με σαρκαστική διάθεση) "Η Ουκρανία δεν είναι μπ.....λο", είχε την τιμητική του την Τετάρτη στο Φεστιβάλ Βενετίας όπου και προβλήθηκε εκτός συναγωνισμού.

Ο ιδρυτής των γυμνόστηθων ακτιβιστριών Femen είναι άνδρας

Εκεί αποκαλύφθηκε πως πίσω από τη Femen κρύβεται ένας άνδρας, ο Βίκτορ Σβιάτσκι (Victor Svyatski), ο οποίος μάλιστα ξυλοκοπήθηκε άγρια από τις μυστικές υπηρεσίες της Ουκρανίας λόγω του συμβουλευτικού ρόλου του στην οργάνωση.

Το ντοκιμαντέρ ξεσήκωσε κύματα ενθουσιασμού στο Φεστιβάλ και έρχεται σε μια εποχή όπου η ομοφοβία και η καταστολή της διαφορετικότητας "σφίγγει" ολοένα και περισσότερο στον Δυτικό κόσμο  και ακόμα περισσότερο στη Ρωσία.

Σύμφωνα με την ουκρανική φεμινιστική οργάνωση με τις γυμνόστηθες διαμαρτυρίες που έχει σαν έδρα της το Παρίσι, "αποστολή μας είναι η διαμαρτυρία, όπλα μας είναι τα γυμνά μας στήθη".

Το ντοκιμαντέρ αποκαλύπτει ότι ο Σβιάτσκι είναι ο ιδρυτής και ο ηγέτης της ομάδας. "Είναι δική του η οργάνωση και αυτός επέλεξε τα κορίτσια. Επέλεξε όμορφα κορίτσια γιατί αυτά πουλάνε περισσότερο. Τα όμορφα κορίτσια μπαίνουν στο πρωτοσέλιδο", είπε η Κίτι Γκριν, σκηνοθέτης και παραγωγός της ταινίας.

Σημειώνεται ότι κατά την πρώτη προβολή της ταινίας στη Βενετία, ιδρυτικά στελέχη των Femen - μεταξύ αυτών και η πιο γνωστή ακτιβίστρια, η Ινα Σεβτσένκο - έκαναν την εμφάνισή τους στο Φεστιβάλ για να παραστούν στην πρεμιέρα. Όπως πάντα, γυμνόστηθες.

Ο ιδρυτής των γυμνόστηθων ακτιβιστριών Femen είναι άνδρας

Πηγή: Guardian

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

70th Venice Film Festival - Femen

SHARE:

24Media Network