Ο Καναδάς και άλλες 10 νέες χώρες στη “πράσινη” ταξιδιωτική λίστα – Εκτός η Βρετανία

Ο Καναδάς και άλλες 10 νέες χώρες στη “πράσινη” ταξιδιωτική λίστα – Εκτός η Βρετανία
Εικόνα από το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος Eurokinissi

Συμφωνία της ΕΕ για την προσθήκη του Καναδά και άλλων 10 χωρών στην λίστα με τους προορισμούς από τους οποίους θα επιτραπούν οι μη αναγκαίες μετακινήσεις.

Οι κυβερνήσεις των κρατών της Ευρωπαϊκής Ενωσης συμφώνησαν σήμερα να προσθέσουν τον Καναδά και 10 άλλες χώρες στον κατάλογο των προορισμών από τους οποίους θα επιτραπούν οι μη αναγκαίες μετακινήσεις λόγω του κορονοϊού, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.

Οι πρεσβευτές των 27 χωρών μελών ενέκριναν τις προσθήκες κατά την διάρκεια σημερινής συνεδρίασης και οι αλλαγές θα ισχύσουν σε λίγες ημέρες.

Το Ηνωμένο Βασίλειο, πρώην μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης, όπου η παραλλαγή Δέλτα έχει προκαλέσει εκτόξευση του αριθμού των κρουσμάτων της Covid-19, δεν περιλαμβάνεται στον κατάλογο.

Οι 11 χώρες που προστίθενται είναι η Αρμενία, το Αζερμπαϊτζάν, η Βοσνία-Ερζεγοβίνη, το Μπρουνέι, ο Καναδάς η Ιορδανία, το Κόσοβο, η Μολδαβία, το Μαυροβούνιο, το Κατάρ και η Σαουδική Αραβία.

Απευθύνεται σύσταση στις χώρες της ΕΕ να άρουν σταδιακά τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς για τις 14 χώρες που βρίσκονται στον κατάλογο: Αλβανία, Αυστραλία, Ισραήλ, Ιαπωνία, Λίβανος, Νέα Ζηλανδία, Βόρεια Μακεδονία, Ρουάντα, Σερβία, Σιγκαπούρη, Νότια Κορέα, Ταϊβάν, Ταϊλάνδη και Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι κινεζικές διοικητικές περιφέρειες του Χονγκ Κονγκ και του Μακάο περιλαμβάνονται επίσης σε αυτές.

Μεμονωμένες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης μπορούν να επιλέξουν να συνεχίσουν να ζητούν αρνητικό διαγνωστικό τεστ ή την επιβολή καραντίνας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα