Ο Κεντροαριστερός Λόπες Ομπραδόρ νέος Πρόεδρος του Μεξικού

Ο Κεντροαριστερός Λόπες Ομπραδόρ νέος Πρόεδρος του Μεξικού
Ο νέος Πρόεδρος του Μεξικού, Αντρές Μανουέλ Λόπεζ Ομπραδόρ AP

Μεγάλη νίκη πέτυχε ο κεντροαριστερός υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του Μεξικού, με το ποσοστό του να ξεπερνά το 50%.

Ο κεντροαριστερός υποψήφιος Άντρες Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ αναδείχθηκε νικητής των προεδρικών εκλογών που διεξήχθησαν την Κυριακή στο Μεξικό, συγκεντρώνοντας από το 53% ως το 53,8% των ψήφων, σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση της εθνικής εκλογικής επιτροπής.

Ο απερχόμενος πρόεδρος της χώρας Ενρίκε Πένια Νιέτο δήλωσε ότι συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Λόπες Ομπραδόρ και τον συνεχάρη για τη νίκη του, ενώ δεσμεύθηκε να συνεργαστεί με την ομάδα του για τη μεταβίβαση της εξουσίας.

Ο Ομπραδόρ δέχτηκε τα συγχαρητήρια τόσο των υπόλοιπων συνυποψηφίων του, όσο και του αμερικανού Προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι “αδημονεί να συνεργαστεί” μαζί του, μετά τη νίκη του κεντροαριστερού υποψήφιου στις προεδρικές εκλογές οι οποίες διεξήχθησαν την Κυριακή.

“Υπάρχουν πολλά που μπορούν να γίνουν προς όφελος τόσο των ΗΠΑ, όσο και του Μεξικού!”, ανέφερε μέσω Twitter ο ρεπουμπλικάνος μεγιστάνας, η πολιτική του οποίου όσον αφορά τόσο το εμπόριο όσο και την παράτυπη μετανάστευση έχει βυθίσει τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών σε σοβαρή κρίση, τις έχει οδηγήσει σε ιστορικό ναδίρ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα