Ο Κέρι θα πιέσει με εντολές Ομπάμα για κατάπαυση πυρός στη Μέση Ανατολή

Ο Κέρι θα πιέσει με εντολές Ομπάμα για κατάπαυση πυρός στη Μέση Ανατολή

Αμερικανική προσπάθεια για εκεχειρία στη Μέση Ανατολή

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι, ο οποίος είναι καθ' οδόν για το Κάιρο, θα πιέσει ώστε να επιτευχθεί άμεσα μια κατάπαυση του πυρός στη Μέση Ανατολή, δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.

"Προτεραιότητά μας και προτεραιότητα της διεθνούς κοινότητας είναι να πετύχουμε μια εκεχειρία για να βάλουμε τέλος στις μάχες και να σώσουμε τη ζωή αθώων πολιτών, τόσο στη Γάζα όσο και στο Ισραήλ", είπε ο Ομπάμα μιλώντας στους δημοσιογράφους από τον Λευκό Οίκο.

"Το έργο αυτό δεν είναι εύκολο, τα πάθη είναι οξυμένα ενώ υπάρχουν και σημαντικές δυσκολίες. Παρ' όλ' αυτά, ζήτησαν από τον Τζον (Κέρι) να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να σταματήσουν οι εχθροπραξίες", συνέχισε ο Αμερικανός πρόεδρος σημειώνοντας ότι το Ισραήλ έχει ήδη προκαλέσει "σημαντικές ζημιές στις τρομοκρατικές υποδομές της Χαμάς στη Γάζα".

Τουλάχιστον 530 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και περισσότεροι από 3.000 τραυματίστηκαν τις τελευταίες 14 ημέρες στη Λωρίδα της Γάζας. Από την πλευρά του Ισραήλ, έχουν σκοτωθεί 18 στρατιώτες και δύο πολίτες.

Ο Ομπάμα επανέλαβε ότι το Ισραήλ έχει το δικαίωμα να αμύνεται απέναντι στις επιθέσεις της Χαμάς, όμως υπογράμμισε ότι τον ανησυχεί ιδιαίτερα ο αυξανόμενος αριθμός των πολιτών που έχουν πέσει θύματα σε αυτήν τη σύγκρουση.

"Ανησυχούμε πολύ για τον αυξημένο αριθμό των Παλαιστίνιων πολιτών που σκοτώθηκαν και τις απώλειες των Ισραηλινών και για αυτό τώρα θα πρέπει να εστιαστούμε, όπως και η διεθνής κοινότητα, στην επίτευξη μιας εκεχειρίας που θα τερματίσει τη σύγκρουση και τους θανάτους των αθώων πολιτών", κατέληξε.

SHARE:

24Media Network