Ο Κιμ Γιονγκ Ουν κάλεσε τον Ντόναλντ Τραμπ στη Βόρεια Κορέα

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν κάλεσε τον Ντόναλντ Τραμπ στη Βόρεια Κορέα
Ντόναλντ Τραμπ και Κιμ Γιονγκ Ουν αναμένεται να συναντηθούν για πρώτη φορά μέσα στο καλοκαίρι AP

Λύθηκε επιτέλους το μυστήριο του τι περιείχε ο φάκελος που παραδόθηκε στον πρόεδρο των ΗΠΑ από συνεργάτη του Κιμ στο Λευκό Οίκο. Να ανταποδώσει την πρόσκληση σκέφτεται ο Τραμπ.

Πριν ακόμη πραγματοποιηθεί η πολυαναμενόμενη ιστορική συνάντηση στη Σιγκαπούρη, οι πρώτες πληροφορίες θέλουν τους δύο ισχυρούς άνδρες να επιθυμούν να δώσουν συνέχεια στα μεταξύ τους “τετ-α-τετ”. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ασιατικού Τύπου, ο Βορειοκορεάτης ηγέτης φέρεται να έχει προσκαλέσει τον πρόεδρο των ΗΠΑ στη χώρα του για μια κατ’ ιδίαν συνάντηση.

Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα της Νοτίου Κορέας, JoongAng Ilbo, η πρόσκληση επιδόθηκε στον Ντόναλντ Τραμπ μέσα στον τεράστιο φάκελο που του παρέδωσε συνεργάτης του Κιμ Γιονγκ Ουν κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο Λευκό Οίκο. Υπενθυμίζεται ότι ο Τραμπ είχε χαρακτηρίσει “πολύ ωραία” και “πολύ ενδιαφέρουσα” την επιστολή που περιείχε ο φάκελος, μόνο και μόνο για να αποκαλυφθεί στη συνέχεια ότι δεν την είχε καν διαβάσει.

Το ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων, Kyodo News, αποκαλύπτει από την πλευρά του ότι στις επαφές που είχαν όλο το τελευταίο διάστημα για την προετοιμασία της συνάντησης, οι Αμερικανοί και οι Βορειοκορεάτες αξιωματούχοι είχαν ταχθεί υπέρ του να δοθεί συνέχεια στις επαφές αυτές. Φέρονται μάλιστα να ενέκριναν και χρονοδιάγραμμα για αυτή τη συνέχεια.

Όλα δείχνουν πάντως ότι οι δύο άνδρες επιθυμούν να δώσουν συνέχεια στις συναντήσεις τους, μετά την πρώτη δίωρη επαφή που θα έχουν τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδας) στη Σιγκαπούρη.

Δυτικά ΜΜΕ σημειώνουν ότι μια επίσκεψη Τραμπ στην Πιονγκγιάνγκ θα μπορούσε να γίνει τον Ιούλιο ή μέσα στο καλοκαίρι, ενώ δεν θα αποκλειόταν και μία πρόσκληση προς τον Κιμ Γιονγκ Ουν να βρεθεί στην Ουάσινγκτον από το Σεπτέμβριο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα