Ο Κόρμπιν κατηγορεί τον Τραμπ για παρέμβαση στη βρετανική πολιτική

Ο ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν
Ο ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν AP

"Ο επόμενος πρωθυπουργός θα πρέπει να επιλεχθεί όχι από τον πρόεδρο των ΗΠΑ ούτε από τα 100.000 μη αντιπροσωπευτικά στελέχη του κόμματος των Συντηρητικών αλλά από τον βρετανικό λαό μέσω γενικών εκλογών" δήλωσε ο ηγέτης των Εργατικών.

Ο ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν δήλωσε σήμερα ότι τα σχόλια του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, που εξέφρασε την υποστήριξή του στον επικρατέστερο υποψήφιο για την ηγεσία των Συντηρητικών Μπόρις Τζόνσον ως τον επόμενο πρωθυπουργό της χώρας, συνιστά μια «απαράδεκτη παρέμβαση» στις υποθέσεις της Βρετανίας.

Σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Sun, ενόψει της επίσημης επίσκεψής του στη Βρετανία την επόμενη εβδομάδα, ο Τραμπ είπε σχετικά με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών: «Νομίζω ότι ο Μπόρις θα έκανε πολύ καλή δουλειά. Πιστεύω ότι θα ήταν εξαιρετικός».

ADVERTISING

Ο Κόρμπιν, ο οποίος αρνήθηκε την πρόσκληση να παραστεί στο επίσημο γεύμα με τον Τραμπ κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, απάντησε:

«Η απόπειρα του προέδρου Τραμπ να αποφασίσει ποιος θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός της Βρετανίας αποτελεί μια απόλυτα απαράδεκτη παρέμβαση στη δημοκρατία της χώρας μας».

Ο ίδιος πρόσθεσε: «Ο επόμενος πρωθυπουργός θα πρέπει να επιλεχθεί όχι από τον πρόεδρο των ΗΠΑ ούτε από τα 100.000 μη αντιπροσωπευτικά στελέχη του κόμματος των Συντηρητικών αλλά από τον βρετανικό λαό μέσω γενικών εκλογών».

Ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος είχε εγκωμιάσει τον Τζόνσον στην τελευταία του επίσκεψη στη Βρετανία τον Ιούλιο του 2018, λέγοντας πως πίστευε ότι διέθετε τις ικανότητες που χρειάζονται για να γίνει πρωθυπουργός, λίγο μετά την παραίτηση του Τζόνσον σε μια κίνηση διαμαρτυρίας για τον τρόπο διαχείρισης του Brexit από την Τερέζα Μέι.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τραμπ, Brexit, Μεγάλη Βρετανία
SHARE:

24Media Network