Ο Μάικλ Τζόρνταν δώρισε 10 εκ. δολάρια για την ανέγερση δύο κλινικών

Ο Μάικλ Τζόρνταν δώρισε 10 εκ. δολάρια για την ανέγερση δύο κλινικών
Ο Μάικλ Τζόρνταν AP

Στη Βόρεια Καρολίνα ο Μάικλ Τζόρνταν πέρασε τα γυμνασιακά και κολλεγιακά του χρόνια. Καμία έκπληξη άρα για την δωρεά-μαμούθ που έκανε.

Ο Μάικλ Τζόρνταν ανταποδίδει στη Βόρεια Καρολίνα.

Σύμφωνα με το TMZ, ο θρύλος του ΝΒΑ δωρίζει 10 εκατομμύρια δολάρια για να ανοίξει δύο ιατρικές κλινικές κοντά στην πόλη, Ουίλιμινγκτον, στη νοτιοανατολική Βόρεια Καρολίνα.

Η δωρεά θα διατεθεί στη μη κερδοσκοπική οργάνωση, Novant Health που δραστηριοποιείται στην υγειονομική περίθαλψη και διαχειρίζεται διάφορα νοσοκομεία και κλινικές σε ολόκληρη την πολιτεία.

Η οργάνωση Novant Health σε ανακοίνωσή της διευκρινίζει ότι η δωρεά του Μάικλ Τζόρνταν θα βοηθήσει στην παροχή «ολοκληρωμένης πρωτοβάθμιας περίθαλψης, συμπεριλαμβανομένων υπηρεσιών συμπεριφορικής υγείας και κοινωνικής υποστήριξης, στις πιο ευάλωτες κοινότητες της περιοχής».

Οι δύο νέες κλινικές προγραμματίζεται να ανοίξουν το 2022. Στο παρελθόν ο Αμερικανός πρώην διεθνής καλαθοσφαιριστής δώρισε επτά εκατομμύρια δολάρια για τη δημιουργία κλινικών το 2017.

«Όλοι πρέπει να έχουν πρόσβαση σε ποιοτική υγειονομική υγειονομική περίθαλψη, ανεξάρτητα από το πού ζουν, ή αν έχουν ή όχι ασφάλιση. Η πόλη Oυίλμινγκτον κατέχει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου και είναι πραγματικά ευχάριστο που μπορώ να επιστρέφω πίσω στην κοινότητα που με στήριξε σε όλη τη ζωή μου» είπε ο Τζόρνταν για την πόλη καταγωγής της οικογένειάς του. Εκεί, ο γεννημένος στο Μπρούκλιν, Μάικλ Τζόρνταν μετακόμισε με την οικογένειά του και πέρασε τα χρόνια του γυμνασίου.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα