Ο Μακρόν επιμένει: “Η ΕΕ πρέπει να αλλάξει”

Ο Μακρόν επιμένει: “Η ΕΕ πρέπει να αλλάξει”
O Μακρόν στην ομιλία του AP

Ο Εμανουέλ Μακρόν τόνισε στην ομιλία του στο γερμανικό κοινοβούλιο ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση πρέπει να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της.

Για μία ακόμη φορά, σε γερμανικό, μάλιστα, έδαφος, ο Εμανουέλ Μακρόν κάλεσε τη Γερμανία να συνδράμει στη μεταρρύθμιση της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Ο Γάλλος πρόεδρος, μιλώντας στο γερμανικό κοινοβούλιο στην εθνική ημέρα πένθους για τα θύματα του πολέμου, εξήρε τις μέχρι τώρα επιδόσεις της Ενωσης (“έχει κρατήσει την Ηπειρό μας ειρηνική τα τελευταία 70 χρόνια”), ωστόσο μίλησε για την ανάγκη να υπάρξουν αλλαγές.

“Σήμερα, πρέπει να έχουμε όλοι μαζί το θάρρος να ανοίξουμε ένα νέο κεφάλαιο που θα αντιμετωπίσει τις αυξανόμενες και πολύπλοκες προκλήσεις που μάς παρουσιάζονται” τόνισε ο Μακρόν.

“Υπάρχουν απειλές για την ασφάλεια, η κλιματική αλλαγή, οι ανατροπές που φέρνει η ψηφιακή εποχή και η τεχνητή νοημοσύνη καθώς και το μεταναστευτικό πρόβλημα. Η Ευρωπαϊκή Ενωση δεν σχεδιάστηκε για να αντιμετωπίσει αυτές τις προκλήσεις” συμπλήρωσε.

Ο Μακρόν επέμεινε ακόμα στην ανάγκη δημιουργίας ευρωστρατού κάτι που σε προφορικό επίπεδο η Γερμανία έχει κάνει αποδεκτό ενώ μίλησε ακόμα για την εμβάθυνση της δημοσιονομικής ολοκλήρωσης και την ανάπτυξη κοινής πολιτικής ασύλου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα