Ο Μακρόν "καταδίκασε" τον Μαδούρο

Ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν
Ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν AP

Ο Εμανουέλ Μακρόν πρόσθεσε το όνομά του τον κατάλογο των δυτικών ηγετών που μίλησαν για διαδηλώσεις ελευθερίας στη Βενεζουέλα.

Ο Εμανουέλ Μακρόν χαιρέτισε την Πέμπτη «το θάρρος εκατοντάδων χιλιάδων Βενεζουελάνων που διαδηλώνουν για την ελευθερία τους» απέναντι στην «παράνομη εκλογή του Νικολάς Μαδούρο» και είπε πως η Ευρώπη «υποστηρίζει την αποκατάσταση της δημοκρατίας» στη χώρα αυτή. «

Μετά την παράνομη εκλογή του Νικολάς Μαδούρο τον Μάιο του 2018, η Ευρώπη υποστηρίζει την αποκατάσταση της δημοκρατίας∙ χαιρετίζω το θάρρος εκατοντάδων χιλιάδων Βενεζουελάνων που διαδηλώνουν για την ελευθερία τους» έγραψε ο Μακρόν σε ένα τουίτ στα γαλλικά και τα ισπανικά.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο υπολογίζει στην υποστήριξη του στρατού προκειμένου να αντικρούσει τη διεθνή υποστήριξη στον πρόεδρο της Βουλής Χουάν Γκουαϊδό, ο οποίος αυτοανακηρύχθηκε μεταβατικός «πρόεδρος».

Από την πλευρά του ο Ισπανός υπουργός Εξωτερικών Χοσέπ Μπορέλ δήλωσε πως οι «εκλογές» είναι «η μοναδική» «δυνατή» λύση για την έξοδο από την κρίση στη Βενεζουέλα μετά την αυτοανακήρυξη του αντιπολιτευόμενου Χουάν Γκουαϊδό ως μεταβατικού προέδρου.

«Πρέπει να αποτρέψουμε την επιδείνωση της κατάστασης και κάτι τέτοιο απαιτεί χωρίς καμία αμφιβολία μια διαδικασία παρέμβασης προκειμένου να διασφαλιστεί η μοναδική δυνατή διέξοδος που είναι οι εκλογές», δήλωσε ο Μπορέλ στους δημοσιογράφους.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Βενεζουέλα, Γαλλία, Μακρόν
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Στηρίζει τον Μαδούρο ο Ερντογάν

Βενεζουέλα: Έκκληση Γκουτέρες για διάλογο

ΗΠΑ: Δεν αναγνωρίζουν την διακοπή διπλωματικών σχέσεων από τον Μαδούρο

Ο διχασμός στη Βενεζουέλα "σπάει" στα δύο την Λατινική Αμερική

SHARE: