Ο Μασκ χλευάζει τους Ουκρανούς – Οργή για την προκλητική ανάρτηση

Διαβάζεται σε 2'
Ο Μασκ χλευάζει τους Ουκρανούς – Οργή για την προκλητική ανάρτηση
Ίλον Μασκ AP Photo Jacquelyn Martin

Μια χλευαστική ανάρτηση του Έλον Μασκ κατά του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στον απόηχο της στρατιωτικής βοήθειας των ΗΠΑ στην Ουκρανία, προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Κιέβου.

“Λάδι στη φωτιά” στις σχέσεις του με την Ουκρανία έβαλε με μια ανάρτησή του ο Έλον Μασκ.

Στην ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter), ο δισεκατομμυριούχος σχολίασε τη νέα στρατιωτική βοήθεια των ΗΠΑ στην Ουκρανία με ένα meme που δείχνει τον Ζελένσκι να έχει… φλέβες στο κεφάλι του.

“Όταν έχουν περάσει 5 λεπτά και δεν έχετε ζητήσει βοήθεια ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων” έγραψε στην εικόνα που δημοσίευσε ο Μασκ.

Αντιδράσεις για το meme από το Κίεβο

Το κοινοβούλιο της Ουκρανίας και ο πρόεδρός του αποδοκίμασαν τον Έλον Μασκ μετά την ανάρτησή του

«Η περίπτωση που … (ο Έλον Μασκ) προσπάθησε να κατακτήσει το διάστημα, αλλά κάτι πήγε στραβά και σε 5 λεπτά ήταν μέχρι τα μπούνια στα σκ…», έγραψε ο πρόεδρος του ουκρανικού κοινοβουλίου, Ρουσλάν Στεφαντσούκ, αναφερόμενος προφανώς στην αποτυχημένη εκτόξευση πυραύλου της SpaceX τον Απρίλιο.

Η ουκρανική βουλή στην επίσημη σελίδα της στο Χ, κατηγόρησε τον Μασκ για διάδοση ρωσικής προπαγάνδας, αναρτώντας το δικό της μιμίδιο με μια φωτογραφία του Μασκ με την ακόλουθη λεζάντα: «Έχουν περάσει πέντε λεπτά και δεν έχεις διαδώσει ακόμα τη ρωσική προπαγάνδα».

Ο Ουκρανός ηγέτης και οι κορυφαίοι συνεργάτες του έχουν απευθύνει εκκλήσεις προς τους συμμάχους τους καθ’ όλη τη διάρκεια του πολέμου για στρατιωτική βοήθεια δισεκατομμυρίων δολαρίων για να αντιμετωπίσουν και να απωθήσουν τη ρωσική εισβολή.

Ο σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου Μιχαήλο Ποντολιάκ , ο οποίος έχει επικρίνει κάποιες δηλώσεις του Μασκ κατά το παρελθόν, ανάφερε σε ανάρτηση του στο Χ, ότι η σιωπή ή η ειρωνεία για την Ουκρανία εξυπηρετεί τη ρωσική προπαγάνδα.

«Δυστυχώς, όχι όλοι και όχι πάντα, ενώ είναι σημαντικά πρόσωπα των μέσων ενημέρωσης, αλλά βρίσκονται χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από το επίκεντρο του πολέμου, είναι σε θέση να συνειδητοποιήσουν τι είναι οι καθημερινοί βομβαρδισμοί και οι κραυγές των παιδιών που χάνουν τους γονείς τους».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα