Ο μεγαλύτερος φόβος των Γερμανών είναι η πολιτική του Τραμπ

Ντόναλντ Τραμπ
Ντόναλντ Τραμπ AP

Ούτε η τρομοκρατία ούτε η μετανάστευση. Ο πρόεδρος Τραμπ και η πολιτική του είναι ο μεγαλύτερος φόβος των Γερμανών, σύμφωνα με δημοσκόπηση.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αποτελεί την μεγαλύτερη αιτία φόβου των Γερμανών, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας που διενήργησε ασφαλιστική εταιρία.

Η τρομοκρατία, ο μεγαλύτερος φόβος των Γερμανών το 2017, έχει υποχωρήσει φέτος στην πέμπτη θέση, αλλά στην δεύτερη θέση βρίσκεται πλέον η μετανάστευση.

Στην φετινή έρευνα της εταιρίας R&V, το 69% των Γερμανών ονομάζει ως σοβαρότερη πηγή φόβου την πολιτική του αμερικανού Προέδρου και εκτιμά ότι με τις αποφάσεις του κάνει τον κόσμο ακόμη πιο επικίνδυνο.

Στη δεύτερη θέση, με 63%, βρίσκεται η μετανάστευση, ενώ με το ίδιο ποσοστό αναφέρεται η ανησυχία για τις κοινωνικές αναταραχές που έχει προκαλέσει το μεταναστευτικό κύμα.

Είναι χαρακτηριστικό δε ότι η αγωνία που εκφράζεται είναι μεγαλύτερη στις περιοχές της πρώην Ανατολικής Γερμανίας αλλά και στον παραδοσιακά συντηρητικότερο Νότο. Ακολουθεί με 61% ο φόβος των Γερμανών για την ικανότητα των πολιτικών τους να αντιμετωπίσουν τα σύνθετα προβλήματα της εποχής και με 59% η τρομοκρατία.

Το 58% εκφράζει φόβο για τον κίνδυνο η κρίση χρέους της Ευρωζώνης να κοστίσει ακριβά στους γερμανούς φορολογούμενους και το 57% αναφέρει τον κίνδυνο από τον πολιτικό εξτρεμισμό.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Γερμανία, Τραμπ
SHARE:

24Media Network