Ο Μίτσκοσκι επιμένει σε σκέτο “Μακεδονία” και καταλογίζει “υστερία” στην Ελλάδα

Διαβάζεται σε 2'
Χριστιάν Μίτσκοσκι
Χριστιάν Μίτσκοσκι AP Photo Boris Grdanoski

Την πεπατημένη της προέδρου της Βόρειας Μακεδονίας συνεχίζει ο Χρίστιαν Μίτσκοσκι, καταλογίζοντας “υστερία” της Ελλάδας για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Στη χρήση του όρου “Μακεδονία” χωρίς γεωγραφικό προσανατολισμό και στις προκλητικές κινήσεις γύρω από τη Συμφωνία των Πρεσπών, επιμένει ο Χρίστιαν Μίτσκοσκι.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο πρόεδρος του VMRO, ουσιαστικά απάντησε στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος είχε ερωτηθεί από το NEWS 24/7 για τις κινήσεις της Ελλάδας στο ενδεχόμενο μη μόρφωσης των Σκοπίων με τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός δήλωσε ότι “θα θέσει το ζήτημα στην Διάσκεψη Κορυφής του ΝΑΤΟ για τα 75 χρόνια από την ίδρυση της Συμμαχίας”.

Στην παραπάνω δήλωση του κ. Μητσοτάκη απάντησε ο Μίτσκοσκι, καταλογίζοντας μεταξύ άλλων στην Ελλάδα “υστερία” για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

“Όλα όσα περιέχονται στη Συμφωνία των Πρεσπών είναι μέρος του νομικού μας συστήματος και της συνταγματικής μας τάξης, η μελλοντική κυβέρνηση του VMRO-DPMNE θα το σεβαστεί. Πήραμε τις λύσεις με τους βουλευτές με το νέο επίθετο. Το ανθρώπινο δικαίωμά μου είναι το δικαίωμα στην ελευθερία της έκφρασης και του λόγου. Δεν θυμώνω με τους πολιτικούς όταν δεν λένε το πλήρες και πλήρες όνομα της χώρας, αλλά μόνο το τέλος ή μέρος αυτού του ονόματος. Για μένα, η πατρίδα μου σε κάθε δήλωση που κάνω είναι η Μακεδονία και θα παραμείνει Μακεδονία, δήλωσε μεταξύ άλλων ο Χρίστιαν Μίτσκοσκι.

Και πεόσθεσε: “Εάν τεθεί το θέμα στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ τον Ιούλιο, το μήνυμά μου θα είναι ότι ‘θα ήθελα να χτίσουμε γέφυρες συνεργασίας με τους γείτονές μας’. Η Μακεδονία και οι άνθρωποι είναι φιλήσυχοι και φιλόξενοι. Έτσι συμπεριφέρθηκαν, περιμένω και από τους γείτονές μας να συμπεριφερθούν έτσι – να συνεργαστούν και να καλλιεργήσουν σχέσεις καλής γειτονίας”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα