Ο Μπόρις Τζόνσον διέγραψε δυο γάμους για να παντρευτεί ως Καθολικός

Ο Μπόρις Τζόνσον διέγραψε δυο γάμους για να παντρευτεί ως Καθολικός
Ο Μπόρις Τζόνσον παντρεύτηκε την επί τετραετίας σύντροφο του, Κάρι Σίμοντς το Σάββατο 29/5, σε καθολική εκκλησία όπου νομότυπα δεν μπορούσε να πάει για να παντρευτεί. @2021 Rebecca Fulton via AP

Ο Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε πως παντρεύτηκε την Κάρι Σίμοντς, με την οποία είναι μαζί από το 2017 και έχουν αποκτήσει ένα γιο. Η τελετή έγινε σε καθολική εκκλησία όπου με το γράμμα του νόμου δεν είχε δικαίωμα να παντρευτεί ο Πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας. Το έκανε για να αποπροσανατολίσει.

O Mπόρις Τζόνσον παντρεύτηκε μυστικά την επί χρόνια σύντροφο του, Κάρι Σίμοντς. Δηλαδή, η διάθεση του ζευγαριού ήταν να μη βρεθούν media στο γάμο που έγινε στο Westminster Cathredal του Λονδίνου, το Σάββατο 29/5. Αυτό το πέτυχαν. Mετά ο εκπρόσωπος Τύπου της Downing Street έδωσε παντού την είδηση, προσθέτοντας πως η τελετή έγινε μεταξύ 30 συγγενών και φίλων. Αποκάλυψε και ότι η ένωση αυτή θα γιορταστεί από περισσότερους, στο πάρτι που θα κάνει ο Πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας το επόμενο καλοκαίρι. Για την ακρίβεια, στις 30/7 του 2022, με το ζευγάρι να έχει στείλει ήδη τις προκλήσεις.

Το μυστήριο εκτέλεσε ο Πατέρας Ντάνιελ Χάμφρις, ο οποίος βάπτισε το γιο του ζευγαριού, πέρυσι. Το νυφικό της Σίμοντς είναι του Έλληνα σχεδιαστή Χρήστου Κωσταρέλου, αξίας 3.338 ευρώ. Έκανε sold out σεμια μέρα, στο Net-A-Porter. H ενοικίαση του για μια μέρα, κοστίζει 52 ευρώ.

Σημείωση: η Σίμοντς μεγάλωσε ως καθολική. Ο Τζόνσον αποποιήθηκε του καθολικισμού όταν ήταν ακόμα στο σχολείο του Ίτον και ασπάστηκε τον αγγλικανισμό. Παρ’ όλα αυτά, παντρεύτηκε τη Σίμοντς σε καθολικό ναό. Ειρήσθω εν παρόδω, οι Καθολικοί δεν αναγνωρίζουν τα διαζύγια (οι πιστοί δεν έχουν δικαίωμα στην αίτηση αυτών) και επίσης, δεν δέχονται τους δεύτερους γάμους, σε περίπτωση που ο πρώτος δεν τελείωσε λόγω θανάτου.

Εξ ου και ο Πατέρας Μαρκ Ντρου ‘τιτίβισε’ την απορία ‘πώς ο Τζόνσον, ο οποίος εγκατέλειψε την καθολική εκκλησία ενώ ήταν στο Ίτον και έχει πάρει δυο διαζύγιο, μπορεί να παντρευτεί στο ναό του Ουέστμινστερ, ενώ εγώ πρέπει να λέω στους πιστούς πως δεν μπορούν να κάνουν δεύτερο γάμο;”.

Για την ακρίβεια, ο Τζόνσον δεν έχει πάρει δυο διαζύγια, αλλά ένα. Τον πρώτο γάμο τον ακύρωσε. Έχει κάνει και πολλά άλλα. Ας τα δούμε.

✍ Ο Τζόνσον παντρεύτηκε για πρώτη φορά το 1987, την Αλέγκρα Μόστιν Όουεν. Το ζεύγος προχώρησε σε ακύρωση γάμου το 1993.

✍ Δώδεκα ημέρες αργότερα ο νυν Πρωθυπουργός αντάλλαξε όρκους αιώνιας πίστης με τη -δικαστή- Μαρίνα Ουίλερ. Πέντε εβδομάδες αργότερα καλωσόρισαν το πρώτο τους παιδί. Απέκτησαν άλλα τρία στα χρόνια που έμειναν μαζί. Επισήμως χώρισαν το 2018. 

✍ Από το 2000 έως το 2004 ο Τζόνσον είχε σχέση με την αρθρογράφο του Spectator, Πετρονέλα Oυάιτ. Εκείνος ήταν συντάκτης του μέσου. Η Ουάιατ έμεινε έγκυος, αλλά ‘έχασε’ το παιδί.

✍ Το 2006 το News of the World, της αμφίβολης αξιοπιστίας είχε γράψει πως ο Τζόνσον ήταν σε σχέση με την δημοσιογράφο της Guardian, Άννα Φαζάκερλι. Δεν επιβεβαιώθηκε -από κανέναν-, μηδέ διαψεύστηκε.

✍ Το 2009 ο Τζόνσον απέκτησε ένα ακόμα παιδί (μια κόρη), με την Έλεν ΜακΙντάιρ, σύμβουλο τέχνης. To 2013 το Εφετείο απέρριψε το αίτημα του Τζόνσον να απαγορευθεί η όποια αναφορά της κόρης του στα media, με το δικαστή να λέει πως το κοινό είχε το δικαίωμα να γνωρίζει για την ‘απερίσκεπτη’ συμπεριφορά του. Εκείνος αρνήθηκε να διευκρινίσει πόσα παιδιά είχε. Επισήμως τη σήμερον ημέρα έχει πέντε -και όχι έξι.

✍ Το Σεπτέμβριο του 2018 οι Τζόνσον και Ουίλερ εξέδωσαν ανακοίνωση Τύπου με την οποία επιβεβαίωσαν πως ο γάμος τους έχει τελειώσει. Ενημέρωσαν ότι ζούσαν ήδη για μήνες χωριστά και πως είχαν κινήσει τη διαδικασία έκδοσης διαζυγίου.

✍ Ένα ρόλο πως προς αυτήν την εξέλιξη έπαιξε το γεγονός ότι είχε αποκαλυφθεί η σχέση του με την Κάρι Σίμοντς, κόρη του Μάθιου Σίμοντς -εκ των ιδρυτών της εφημερίδας Independent. Εργαζόταν στο γραφείο Τύπου των Συντηρητικών από το 2009, όταν πήρε το πτυχίο της στην ιστορία τέχνης και τις θεατρικές σπουδές. Το 2012 ήταν μέλος της καμπάνιας επανεκλογής του Τζόνσον -για τη Δημαρχεία.

✍ Στα 29 (2017) η Σίμοντς έγινε η νεαρότερη σε ηλικία διευθύντρια επικοινωνίας των Συντηρητικών. Ήταν αυτή που είχε την έμπνευση της ατημέλητης εμφάνισης του Τζόνσον. Αυτή που τον βοήθησε να εκσυγχρονιστείτε, ώστε να έχει απήχηση και στους millennials. To 2018 η Σίμοντς παραιτήθηκε, για να πιάσει δουλειά στο Bloomberg και στο πρόγραμμα Vibrant Oceans.

✍ Οι Τζόνσον και Ουίλερ κατέληξαν στα πώς και τα γιατί του διαζυγίου (κυρίως το πώς θα χωρίζονταν τα περιουσιακά στοιχεία) το Φεβρουάριο του 2020. Το διαζύγιο ‘βγήκε’ το Νοέμβριο του ίδιου έτους.

✍ Ένα μήνα νωρίτερα (τον Οκτώβριο του 2020) η επιχειρηματίας στο χώρο της τεχνολογίας, Τζένιφερ Άρκιουρι κλήθηκε να απαντήσει στην ερώτηση αν ήταν φίλοι με τον Τζόνσον ή είχαν σχέση. Απάντησε πως είχαν σχέση, χωρίς να προσθέσει κάτι άλλο. Το Μάρτιο του 2021 έδωσε και λεπτομέρειες, σε συνέντευξη της στη Sunday Mirror. Εκεί αποκάλυψε πως ήταν μαζί με τον Πρωθυπουργό από το 2012 έως το 2016.

✍ Από το 2019 ο Τζόνσον ζούσε με την Κάρι Σίμοντς. Μετά τον Ιούλιο του 2019 που εξελέγη ως Πρωθυπουργός, την πήρε μαζί του στην Downing Street.

✍ Στις 29/2 του 2020 το ζευγάρι ανακοίνωσε πως είχε αρραβωνιαστεί στα τέλη του 2019 και ότι περίμεναν το πρώτο τους παιδί. Ο Ουίλφρεντ γεννήθηκε στις 29/4 του 2020.

✍ Στις 29/5 του 2021 έγινε ο γάμος των Τζόνσον και Σίμοντς. Ο Τζόνσον έγινε ο πρώτος εν ενεργεία Πρωθυπουργός που παντρεύτηκε, μετά το Λόρδο Λίβερπουλ το 1822.

Πώς τότε, παντρεύτηκε σε καθολική εκκλησία ο Τζόνσον;

Ο βιογράφος του πάπα, Όστιν Ίβερεϊ εξήγησε με thread στο Twitter πως οι δυο προηγούμενοι γάμοι του Τζόνσον δεν αναγνωρίστηκαν από τον καθολικό νόμο “από τη στιγμή που οι πρώην σύζυγοι του δεν ήταν καθολικές, ομοίως και οι τελετές. Ως εκ τούτου, με μια απλή γραμματειακή διαδικασία μπορούσε να διαγράψει αυτούς τους γάμους -να ακυρώσει την ισχύ τους Δεν χρειαζόταν καν την επίσημη ακύρωση”. Αν τυχόν χωρίσει την τελευταία του σύζυγο, αυτό το διαζύγιο δεν θα μπορεί να ‘σβηστεί’ από τα πρακτικά, καθώς έγινε βάσει όσων επιτάσσει η καθολική εκκλησία.

Ο γάμος έγινε τώρα για να ‘σκεπαστεί’ ένα άλλο θέμα

Προ ολίγων ημερών είχε προκύψει η είδηση πως, κατόπιν αιτήματος της αντιπολίτευσης, η Επιτροπή Εκλογών της Μεγάλης Βρετανίας έχει ανοίξει έρευνα, για να διαπιστώσει αν ο Τζόνσον χρησιμοποίησε πολιτικές χορηγίες, ώστε να ανακαινίσει το διαμέρισμα του. Αυτήν την καταγγελία την έκανε ο πρώην επικεφαλής σύμβουλος του Πρωθυπουργού, Ντόμινικ Κάμινγκς. Σύμφωνα με τους νόμους, τα μέλη της κυβέρνησης οφείλουν να δημοσιεύουν τη λίστα με όσα ανήκουν στους Υπουργούς δυο φορές το χρόνο. Αυτή που περιείχε τις δωρεές κυκλοφόρησε τον Ιούλιο του 2020.

Το Μάρτιο, όταν έγινε η αποκάλυψη ότι το κόστος της ανακαίνισης είχε ‘ξεφύγει’ και ο Τζόνσον χρησιμοποίησε χρήματα από φιλανθρωπικό οργανισμό, η Downing Street είχε προχωρήσει σε διάψευση. Μετά την επίθεση του Κάμινγκς, μέσω του προσωπικού του blog διατάχθηκε έρευνα και τα πρώτα στοιχεία αναφέρουν πως επιχειρηματίας δώρισε 58.000 λίρες στο Downing Street Trust, από όπου πήρε χρήματα ο Τζόνσον για την ανακαίνιση.

Ακολούθησε η είδηση πως ο Τζόνσον έχει αφήσει απλήρωτο χρέος 535 λιρών -χωρίς να διευκρινιστεί τι αφορά- και η οργή που προκάλεσε η πληροφορία που τον ήθελε να έχει πει “προτιμώ να αφήσουμε τα πτώματα να στοιβάζονται κατά χιλιάδες από το να προχωρήσω σε τρίτο lockdown”. Ο ίδιος τη διέψευσε. Γενικά, κρατήστε πως συμβαίνουν πολλά -αρνητικά- που τον αφορούν και πέρασαν σε δεύτερη μοίρα, μετά το γάμο.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα